» » » Що таке планета?

Що таке планета?

Що таке планета?

Планета - це щільне космічне тіло, що має форму, наближену до кулястої, і обертається навколо зірки. У планети немає власного випромінювання і світитися вона може тільки за рахунок світла, відбитого від поверхні Сонця.

До речі, наші предки називали планети "блукаючими зірками".

Цікаві факти про планетах Сонячної системи



Навколо Сонця обертається дев`ять планет. Всі вони знаходяться на різній відстані від Сонця і мають свої розміри і особливості. У деяких планет є супутники, у деяких їх немає.

  • Найбільшою планетою є Юпітер. Цікаво, що це не тверда планета, як Земля, а газоподібна і обертається вона в кілька разів швидше за всіх інших планет.
  • Що стосується Землі, то це найважливіша з кам`яних планет Сонячної системи. Приблизно 70% поверхні Землі становить вода в трьох її станах - твердому, рідкому і газоподібному, супутником Землі є Місяць.
  • Планети, у яких немає супутників - Меркурій і Венера. У Юпітера супутників більше всіх - 67.
  • Марс більше за інших планет схожий на Землю: він також має чотири пори року, а його добу всього лише на 41 хвилину відрізняються від наших.
  • Меркурій знаходиться ближче інших планет до Сонця, у нього немає атмосфери і перепади температури дуже різкі.
  • Тривалість доби на Венері складає 117 земних, рік триває 225 днів.

Тепер ви знаєте, що таке планета і які особливості є у деяких планет нашої Сонячної системи. Ще більше цікавих фактів ви знайдете в наступних статтях:



Увага, тільки СЬОГОДНІ!