» » » Що таке астероїд?

Що таке астероїд?

Що таке астероїд?

Космічні об`єкти завжди привертали увагу людини. Сьогодні розповімо про те, що таке астероїд і якими властивостями він володіє. Астероїд - це відносно невелика небесне тіло Сонячної системи, рухається по орбіті навколо Сонця, що складається з каменю і металу. Безліч астероїдів звертається між орбітами планет Юпітер і Марс в так званому "поясі астероїдів".

Вони складаються з тих же речовин, що і великі планети. Вчені постійно шукають і відкривають нові астероїди, а також обчислюють орбіти їх руху. Це дозволяє заздалегідь з`ясувати час їх зіткнення із Землею і запобігти його.

особливості астероїдів

В результаті багаторічних спостережень були виявлені основні особливості астероїдів:

  • неправильна форма;
  • наявність воронок і кратерів на поверхні;
  • змінна яскравість.

Дослідники великих астероїдів змогли оцінити їх розміри, форму, а також оптичні властивості. Найбільшим з подібних небесних тіл є Церера. Застосовуючи для пошуку астероїдів потужні телескопи, можна виявити багато астероїди діаметром більше 1 кілометра.

Стикаючись між собою, астероїди іноді потрапляють на орбіти планет. Так, навколо Юпітера - планети з найсильнішою гравітацією - утворені цілі пояса з астероїдів і їх осколків.

Дізнатися детальну інформацію про інші визначні вас поняттях можна зі статей розділу визначення.



Увага, тільки СЬОГОДНІ!