» » » Що таке комета?

Що таке комета?

Що таке комета?

Комета - небесне тіло, яке обертається в міжпланетному просторі. Комета, як правило, має туманний вид, а при наближенні до Сонця утворює характерний "хвіст". Розглянемо, що таке комета докладніше.

природа комети

По суті комети - це залишки формування Сонячної системи, які переміщуються в космосі за тими ж законами, що і планети. Однак рухаються комети кілька своєрідно. Так, планети переміщаються навколо сонця в одному напрямку по кругових орбітах, а ось комети рухаються по конічних траєкторіях, причому переміщатися вони можуть як в прямому, так і зворотному напрямку.

склад комети

Комета складається з ядра, коми і хвоста. Ядро - це тверда частина комети, і саме в ній зосереджена її основна маса. На жаль, поки астрономи не мають можливості телескопически вивчити ядра комет, але, найімовірніше, ядро комети складається з льоду і метеорних речовин.

Кома - це туманна оболонка, що оточує ядро, що складається з газу і пилу (може сягати від 100 тисяч до 1,4 мільйона кілометрів від ядра), а хвіст - це всього лише смуга світла, яка, як ми згадували вище, з`являється при наближенні комети до Сонця.

спостереження комет

Деякі комети обертаються у відносній близькості до Землі, і іноді стають видимими. Раніше люди боялися комет, оскільки вони дуже яскраві і незвичайні, але сьогодні спостереження комет - одне з найулюбленіших занять астрономів.

Читайте також:



Увага, тільки СЬОГОДНІ!