» » » Яка температура у сонця?

Яка температура у сонця?

Яка температура у Сонця?

Сонце - це зірка, тобто величезний плазмовий куля, розігрітий до дуже високих температур. Говорячи, яка температура у Сонця, слід зазначити, що залежить вона від близькості до ядра. Найвища температура в ядрі (куля 0,2 радіуса Сонця), де відбувається термоядерна перетворення водню в гелій. Температура його перевищує 14 млн К.

На висоті до 0,7 радіуса знаходиться зона променистого перенесення, де температура змінюється від 7 млн K у ядра до 2 млн до кордону. Наступна - конвективна зона, товщина якої близько 200 тис. Км. Тут температура зменшується до 5800 К.

Далі йде атмосфера Сонця. Починається вона з фотосфери - оболонки близько 200-300 км, що визначає видимий діаметр Сонячного диска. Температура зменшується від 6600 до 4400 до поверхні. Саме тут утворюються так звані темні плями, температура яких на 1500 ° нижче оточуючих їх ділянок.

Вище йде хромосфера - оболонка товщиною 2000 км, температура якої підвищується за рахунок магнітних полів до 20 тис К. Завершує атмосферу так звана корона Сонця, що складається з протуберанців - викидів плазми, розігрітих до 2 млн К.



Увага, тільки СЬОГОДНІ!