» » » Якого кольору планети?

Якого кольору планети?

Якого кольору планети?

Колір планет багато в чому залежить від складу речовин, з яких вона складається. Саме тому планети виглядають по-різному. Постійні дослідження в космічній галузі дозволяють отримувати все нові дані про те, якого кольору планети сонячної системи. Здійснюється пошук космічних тіл за її межами.

Сонячна система сама кольорова

У сонячній системі планет не так багато. Частина з них була вирахувана фізиками і математиками ще до появи сучасних телескопів. А наступні розвиток астрономічної науки і техніки дозволило розглядати і ідентифікувати кольору планет сонячної системи.

Отже, по порядку:

  • Меркурій - планета сірого кольору. Колір визначено відсутністю атмосфери і води, присутній тільки скельна порода.
  • Далі йде планета Венера. Колір її жовтувато-білий, це колір хмар, що огортають планету. Хмари - продукт випарів соляної кислоти.
  • Земля - блакитна, світло-синя планета з покривом білих хмар. Колір планети багато в чому визначено водним покривом.
  • «Червона планета» відома назва Марса. Насправді він червоно-помаранчевий. За окрасу пустельного грунту з великою кількістю заліза. 
  • Великий рідкий куля - Юпітер. Основний його колір оранжево-жовтий з присутністю кольорових смуг. Кольори утворені хмарами газів аміаку та амонію.
  • Сатурн - блідо-жовтий, також колір утворений хмарами аміаку, під хмарами аміаку рідкий водень.
  • Світло-блакитний колір має Уран, але на відміну від Землі колір утворений метановими хмарами.
  • Планета зеленого кольору Нептун, хоча скоріше це відтінок блакитного, так як Нептун близнюк Урана і колір планети Нептун визначається наявністю метанових хмар, а поверхня його темніше через відстані від Сонця.
  • Плутон, в силу наявності брудного метанового льоду на поверхні, має світло-коричневий колір.

Чи є ще планети

Астрологи і астрофізики вже багато десятиліть займаються пошуком і відкриттям екзопланет. Так називають планети, що знаходяться за межами сонячної системи. Активно в цьому допомагають телескопи, розміщені на орбіті Землі, які роблять знімки і намагаються дати точне уявлення, якого кольору планети ще існують. Основна мета цих праць - знайти в космічному безмовності населену планету, схожу на Землю.



В параметрах пошуку основним критерієм вважається світіння планети, а точніше відображення її світіння від зірки, за образом Землі. Біло-блакитний колір не єдиний відтінок. На думку вчених, планета з випромінюванням червоного спектра також може бути населена. Відображення більшої частини Землі відбувається від водної поверхні це біло-блакитне світіння, а відбиття від континенту з рослинністю матиме червонуватий відтінок.

Поки виявлені екзопланети за своїми характеристиками дуже схожі на Юпітер.



Увага, тільки СЬОГОДНІ!