» » » Як виглядає земля?

Як виглядає земля?

Як виглядає земля?
Як виглядає земля?

Земля є п`ятою за розміром планетою в Сонячній системі. Вона складається на 98% з наступних хімічних елементів: кисню, сірки, водню, алюмінію, заліза, кальцію, кремнію, магнію, водню і нікелю. Решта хімічні елементи складають всього 2%.

Люди давно сперечалися про те, як виглядає планета. Зараз стало відомо, що форма Землі нагадує сплюснутий еліпсоїд. Її площа 12756 квадратних км, окружність - 40 000 км, а маса 6,6х1021 тонн. За рахунок того, що планета обертається, створюється екваторіальна опуклість, тому екваторіальний діаметр більше полярного на 43 км.

Земля обертається навколо своєї осі за 23 години, 56 хвилин і 4 секунди, а час шляху по орбіті - 365 дн., 6 год., 49 хв., 9.54 сек.

Як виглядає планета Земля



Завдяки сучасній техніці ми можемо побачити, як виглядає Земля з космосу. Основний її колір - синьо-блакитний. Це пояснюється тим, що води на Землі в п`ять разів землябільше ніж суші. Також можна побачити материки, які мають коричневий і зелений кольори. А біло-блакитні завитки - це хмари, що пливуть над Землею.

Вночі на планеті видно яскраві точки, посипаних територію Європи, Японії, Америки, Росії, Півдня Африки. Це індустріально-розвинуті райони, а найяскравішими точками світяться великі мегаполіси. Як виглядає Земля, сучасній людині стало відомо з фото, зробленими з навколоземної орбіти.

Супутник Землі

В астрономії під супутником Землі мається на увазі космічне тіло, яке місяцьобертається навколо неї і утримується силою її ж тяжіння. Єдиний природний супутник Землі - це Місяць. Вона знаходиться на відстані 384,4 км від нашої планети. Місяць досить великий супутник - займає 5 місце серед супутників в Сонячній системі. Детально про Місяці можна дізнатися з цієї статті, перейшовши за посиланням Як виглядає Місяць.

Цікаві факти

  • Взимку - в лютому і січні темп обертання Землі сповільнюється. До того ж її обертання з кожним роком стає все повільніше. Причини нікому не відомі, але є припущення, що це відбуватиметься через зсув полюсів.
  • За даними астрологів, щороку міжпланетна пил досягає поверхні Землі в кількості 30000 тонн. Астероїди, що блукають у сонячній системі, стикаються, утворюючи окремі фрагменти і пил, які наближаються до Земле.Чаше всього вони врізаються в атмосферу і згоряють. Завдяки цьому з Землі ми бачимо падаючі зірки.
  • Щодо поверхні Землі можна сказати, що більш ніж на 80% вона має вулканічне походження.


Увага, тільки СЬОГОДНІ!