» » » Яка швидкість землі?

Яка швидкість землі?

Яка швидкість Землі?

Земля постійно знаходиться в русі: вона обертається навколо своєї осі і навколо Сонця. Саме завдяки цьому на Землі відбувається зміна дня і ночі, як і зміна пір року. Поговоримо докладніше про те, з якою швидкістю рухається Земля навколо своєї осі і яка швидкість Землі навколо Сонця.

З якою швидкістю обертається Земля?

За 23 години, 56 хвилин і 4 секунди наша планета робить повний оборот навколо своєї осі, тому це обертання називають добовим. Всім відомо, що за даний період часу на Землі день встигає змінитися вночі.

На екваторі найвища швидкість обертання, вона дорівнює 1670 км / год. Але цю швидкість можна назвати константної, так як вона змінюється в різних місцях планети. Наприклад, найнижча швидкість на Північному і Південному полюсах - вона може падати до нуля.

Швидкість обертання Землі навколо Сонця становить приблизно 108 000 км / год або 30 км / сек. За орбіті навколо Сонця наша планета долає 150 мл. км. Повний оберт навколо світила наша планета робить за 365 діб, 5 годин, 48 хвилин, 46 секунд, тому кожен четвертий рік високосний, т.е на одну добу довше.

Швидкість Землі вважається відносною величиною: її можна обчислити тільки щодо Сонця, власної осі, Чумацького шляху. Вона непостійна і має властивість змінюватися по відношенню до іншого космічного об`єкта.

Цікавий факт - тривалість доби в квітні та листопаді відрізняється від стандартних на 0,001 с.



Увага, тільки СЬОГОДНІ!