» » » Скільки летіти до місяця?

Скільки летіти до місяця?

Скільки летіти до Місяця?

Не секрет, що люди вже давно мріють про польоти в космос - незвідані, величезні простори заворожують і ваблять, однак космічний туризм поки що не став масової індустрією. Чому ж? Та тому що дістатися до іншої планети не так-то просто. Навіть до Місяця, до якої, здається рукою подати, коли ми дивимося на неї вночі, багато кілометрів. Скільки ж потрібно часу, щоб долетіти до Місяця?

Відстань від Землі до Місяця

Середня відстань від Землі до Місяця дорівнює 384 399 км.

Ми говоримо середнє, оскільки орбіта Місяця не кругова, а еліптична - це значить, що відстань між Землею і Місяцем змінюється. У перигеї - найближчій точці до Землі - відстань становить 363 104 км, в апогеї - найбільш віддаленій точці - 405 696 км.

Отже, ми знаємо відстань, значить, щоб знайти час, за яке можна дістатися до Місяця, потрібно всього лише поділити його на швидкість. Керуючись даним фактом, ми отримаємо:

  • Пішки до Місяця йти 9 років (причому йти доведеться безперервно зі швидкістю 5 км / год).
  • На автомобілі (якщо взяти за середню швидкість 100 км / год і, знову ж таки, не робити зупинок) до Місяця можна доїхати за 160 діб.
  • Літак (середня швидкість 800 км / ч) долетить за 20 діб.
  • Сучасний космічний корабель типу "Аполлон" зможе досягти Місяця за три доби.

Як бачите, шлях неблизький, і витримати стільки часу безперервного польоту не кожному під силу, при цьому варто врахувати, що політ обійшовся б в нечувану суму грошей.

Читайте також статтю Чому не літають на Місяць.



Увага, тільки СЬОГОДНІ!