» » » » Як на нас впливає місяць?

Як на нас впливає місяць?

Як на нас впливає Місяць?

За старих часів люди твердо вірили в те, що всі небесні тіла впливають на життя людини. Вважалося, що людські долі безпосередньо залежать від розташування зірок і планет на небосхилі. Відлуння цих вірувань живі й донині. До сих пір про невдачливий людина іноді кажуть: «Мабуть, він народився під нещасливою зіркою».

Вплив на життя людей робить і Місяць, що доведено вченими. Як же саме вона впливає на людину? Розглянемо кілька точок зору.

Точка зору сучасної науки

Про те, що океанські відливи і припливи відбуваються під впливом Місяця, зараз знають навіть школярі. Приливні сили, що породжуються Місяцем, змушують величезні маси води періодично коливатися, викликаючи масштабні зміни рівня води в Світовому океані. Людський же організм, як відомо, на три чверті складається з води, тому він також схильний до сил місячного тяжіння, що створює приливні хвилі.



Говорячи про те, як на нас впливає Місяць, також треба брати до уваги місячну гравітацію. Місяць обертається навколо Землі по еліптичній орбіті, сила її гравітації постійно змінюється, зростаючи в міру наближення супутника до нашої планети. Зараз багато вчені схильні вважати, що життєві цикли людського організму безпосередньо пов`язані з періодом обертання Місяця.

Існує ще одне пояснення того, як впливає Місяць на людей. Воно широко поширене у екстрасенсів, знахарів і народних цілителів, але не отримало поки наукового підтвердження.

Астрологічна точка зору



Як на нас впливає Місяць за версією астрологів? Наш єдиний супутник здійснює повний оборот навколо планети за один місячний місяць. Його тривалість становить від 28 до 30 земних діб. За цей час Місяць проходить кілька фаз - від молодика до повного місяця і від повного місяця до так званої старої Місяця. Зміна місячних фаз викликана змінами в сонячному освітленні поверхні Місяця.

Фаза зростаючого Місяця

Час від молодика до повного місяця, коли місячний серп збільшується, називають фазою зростаючого Місяця. Якщо вірити езотерика, це час найсприятливіше для початку всіх нових справ. Астрологи стверджують, що разом зі зростаючою Місяцем має зростати і добробут людини. Зростаюча Місяць - ідеальний час для всього новго, будь то закладка фундаменту будинку, переїзд на інше місце або зміна роботи, адже людина при зростанні Місяця відчуває, що готовий впоратися з будь-якими, навіть самими складними завданнями. Приплив життєвих сил, викликаний цією фазою Місяця, вселяє йому оптимізм і впевненість в своїх можливостях. В цей час зростає розумовий і фізичний потенціал людського організму, все виходить ніби само собою. Завдання, над якими ви безуспішно билися в попередні дні, раптом вирішуються легко і витончено, заняття спортом приносить одне тільки задоволення, справи явно йдуть в гору.

Повний місяць

Фаза зростаючого Місяця змінюється повним місяцем. Час це дуже неспокійний. Людський організм в повний місяць перебуває на піку своїх можливостей. Особливо чутливі люди в повний місяць можуть відчувати дивну безпідставну тривожність, деякі стають надмірно емоційними, а часом і необгрунтовано агресивними. Тому лікарі фіксують під час цієї місячної фази зростання числа скарг на загальне самопочуття, а правоохоронці реєструють збільшення кількості самогубств і автомобільних аварій. Крім того, в повний місяць зростає смертність від серцевих нападів і інсультів. Але є в цій місячної фазі і деякі позитивні аспекти. Повний місяць - ідеальний час для творчості, недарма Місяць здавна вважають небесною покровителькою всіх поетів.

Спадаючий місяць

Після повного місяця видима частина місячного диска починає зменшуватися, і настає фаза спадної Місяця. В цей час всі процеси в людському організмі починають поступово сповільнюватися. Всі рухи стають кілька загальмованими, виконання повсякденних обов`язків вимагає значно більше зусиль, з`являються легка сонливість і апатичність. Фазу спадною Місяця можна назвати часом «збору врожаю». У цей час не варто починати нові проекти і будувати плани на майбутнє, треба лише успішно завершити розпочату раніше, зібратися з думками і підвести підсумки.



Увага, тільки СЬОГОДНІ!