» » » Як знайти швидкість зближення?

Як знайти швидкість зближення?

Як знайти швидкість зближення?
Як знайти швидкість зближення?

При вирішенні математичних задач в учнів виникає велика кількість питань. "Як знайти швидкість зближення?" - один з них.

Швидкість руху - це відстань, на яке зближуються об`єкти за одиницю часу. Одиницею виміру є км / год, м / с і ін. При рівномірному русі об`єктів з різними швидкостями відстань між цими об`єктами або збільшується, або зменшується на одне і те ж число одиниць.

Для того щоб розрахувати рух в різних напрямках, необхідно використовувати формулу: швидкість зближення = V1 + V2, а при русі в одному напрямку - швидкість зближення = V1 - V2. При вирішенні завдань не слід плутати швидкість зближення з «загальною швидкістю», яка обчислюється сумою всієї швидкостей.

Припустимо, два велосипедиста рухаються назустріч один одному. Швидкість першого - 16 км / год, а другого - 20 км / ч. З якою швидкістю змінюється відстань між ними? Підставивши наші дані в формулу V = 16 + 20, ми дізнаємося, що швидкість зближення в даному випадку дорівнює 36 км / год.

Якщо ж в гонках беруть участь дві черепахи, одна з якої рухається зі швидкістю 3 км / год, а інша - 1 км / год, швидкість зближення вийде 2 км / год виходячи з формули V = V1 - V2.



Увага, тільки СЬОГОДНІ!