» » » Як вирішувати завдання на рух?

Як вирішувати завдання на рух?

Як вирішувати завдання на рух?

Завдання на рух не люблять багато, так як часто недостатньо розуміють, як їх вирішувати. Але, як відомо, немає нічого неможливого, і тому можна навчитися тому, як вирішувати завдання на рух, було б бажання.

Як вирішувати завдання на рух: теорія

Всі завдання, пов`язані з рухом вирішуються по одній формулі, яку ви повинні знати напам`ять. Ось вона: S = Vt. S - це відстань, V- швидкість руху, і t - це час.

Ця формула - ключ до вирішення всіх цих завдань, а все інше написано в тексті завдання, головне, завдання уважно прочитати і зрозуміти.

Другий важливий момент, це приведення всіх даних в задачі величин до єдиних одиницях виміру. Тобто, якщо час дається в годинах, то відстань має вимірюватися в кілометрах, якщо в секундах, то відстань в метрах відповідно.

Вирішення задач

Отже, розглянемо три основних приклади на вирішення завдань на рух.

Два об`єкти виїхали один за одним.

Припустимо, що вам дана така задача: з міста виїхав перший автомобіль зі швидкістю 60 км / год, через півгодини виїхав другий автомобіль зі швидкістю 90 км / год. Через скільки кілометрів, другий автомобіль наздожене перший? Для вирішення такого завдання у нас є формула: t = S / (v1 - v2) .Так як час нам відомо, а відстань немає, то ми її трансформуємо S = t (v1 - v2) .Подставляем цифри: S = 0,5 (90-60), S = 15 км.То є обидва автомобілі зустрінуться через 15 км.

Два об`єкти виїхали в протилежний від напрямку



Якщо вам дана задача, в якій два об`єкти виїхали назустріч один одному, і потрібно дізнатися, коли вони зустрінуться, то потрібно застосовувати наступну формулу: t = S / (v1 + v2) .Наприклад, з пункту А і Б, між якими 43 км , їхав автомобіль зі швидкістю 80 км / год, а з пункту Б в а їхав автобус зі швидкістю 60 км / год. Через скільки часу вони зустрінуться? Рішення: 43 / (80 + 60) = 0,30 години.

Два об`єкти виїхали одночасно в одному напрямку

Дана задача: з пункту А в пункт Б вийшов пішохід, що рухається зі швидкістю 5 км / год, а також виїхав велосипедист зі швидкістю 15 км / год. У скільки разів велосипедист швидше добереться з пункту А в пункт Б, якщо відомо, що відстань між цими пунктами 10 км.Сначала потрібно знайти час, за яке пішохід пройде цю відстань. Переробляємо формулу S = Vt, отримуємо t = S / V. Підставляємо числа 10/5 = 2. тобто пішохід витратить на дорогу 2 години.

Тепер вираховуємо час для велосипедиста. t = S / V або 10/15 = 0,7 часа.Третье дію зовсім вже й проста, ми повинні знайти різницю часу пішохода і людини на велосипеді. 2 / 0,7 = 2,8. Відповідь така: велосипедист добереться до пункту Б швидше пішохода в 2,8 рази.

Таким чином, застосовуючи ці нехитрі формули, ви завжди знатиме, як вирішуються завдання на рух. Потрібно тільки дуже уважно прочитати завдання, прийняти до уваги всі дані, привести їх в одну систему вимірювання, а потім вже підібрати для вирішення потрібну формулу.

Але будьте пильні, не обов`язково, що у вашого завдання буде одне тільки дія, іноді, перш ніж застосувати наші формули, вам доведеться виконати ще ряд проміжних дій, щоб знайти необхідні дані. Не забувайте про них, і тоді у вас неодмінно все вийде.



Увага, тільки СЬОГОДНІ!