» » » Як розрахувати швидкість?

Як розрахувати швидкість?

Як розрахувати швидкість?

Швидкістю є тим, наскільки швидко рухається точка або ж тіло. Це векторна величина і для того, щоб задати швидкість, необхідно попередньо задати величину швидкості, а також безпосередньо напрямок, в сторону якого вона вимірюється. Розгляне то, як розрахувати швидкість.

Зазвичай, швидкість розглядають уздовж траєкторії руху тіла. Тоді, величина буде визначатися як шлях, який був пройдений в одиницю часу. Іншими словами кажучи, для знаходження швидкості тіла, шлях необхідно розділити на час, протягом якого він був пройдений. І в такому випадку, формула швидкості руху буде виглядати так: V = S / t.

Як розрахувати середню швидкість?

У кінематиці це поняття є нічим іншим, як усередненої характеристикою швидкості частинок за час їх руху. Є два основних способи обчислення середньої швидкості. Середня швидкість шляху - це швидкість, в якій довжина шляху, пройдена тілом, співвідноситься з часом, за яке він був пройдений. Така швидкість, на відміну від миттєвої швидкості, векторною величиною не є. Якщо тіло однакові проміжки часу рухалося з однаковими швидкостями, середня швидкість буде дорівнювати середньому арифметичному від швидкостей. Але, якщо половина шляху була з однією швидкістю, а друга половина - з іншого, середня швидкість буде дорівнювати середньому гармонійному від всіх взятих окремо швидкостей, які будуть рівні між собою на різних ділянках дороги. Формула обчислення наступна:

Формула розрахунку швидкості

Як обчислити середню швидкість по переміщенню?



Середню швидкість можна вивести і з переміщення, вона буде векторної, тобто рівною стосовно до часу, за яке його зробили. В такому випадку, середня швидкість буде дорівнювати нулю в тому випадку, якщо тіло реально рухалася. Якщо ж переміщення мало місце бути по прямій, то середня шляхова швидкість буде дорівнює модулю середньої швидкості по переміщенню. Формула виглядає так:

Формула розрахунку швидкості

Як розрахувати швидкість з гальмівного шляху?

Гальмівним шляхом є відстань, яке транспортний засіб проходить з моменту впливу на гальмівну систему транспорту і до повної зупинки. Протяжність гальмівного шляху залежить і від маси, і від швидкості, а також стану проїжджої частини, погодних умов, шин і так далі. Крім того, вона залежить і від технологічних особливостей транспортного засобу. Залежно від того, які у транспортного засобу гальмівні колодки, яка логіка роботи електронних пристроїв, і інших параметрів швидкість гальмівного шляху буде різною. Гальмівний шлях спочатку залежить від енергії тіла, яку необхідно погасити. Ця енергія визначається за такою формулою: E = m * V ^ 2/2. З неї випливає, що якщо на гальмування дається однакове зусилля, то гальмівний шлях буде прямо пропорційний масі тіла і квадратно - швидкості.

Одиниці виміру, природно, дуже важливі для будь-якого роду розрахунків, що стосується розрахунків швидкості руху, то тут одиницями вимірювання будуть одиниці виміру швидкості. Але, важливо не тільки знати їх, потрібно вміти переводити значення в різні величини. Наприклад, швидкість вимірюється в метрах на секунду (м / с), як перевести таке значення, наприклад, в кілометри на секунду? Все просто! В одному метрі на секунду міститься шість тисяч сантиметрів на хвилину і, відповідно, сто сантиметрів в секунду. Крім того, один метр на секунду це три тисячі шістсот метрів на годину і шістдесят метрів в хвилину. А три і шість кілометра в годину - це один метр в секунду. Сподіваємося, що тепер у прочитали цю статтю не виникатиме запитань про те, як розрахувати швидкість руху.



Увага, тільки СЬОГОДНІ!