» » » Як полювали стародавні люди?

Як полювали стародавні люди?

Як полювали стародавні люди?

Життя древньої людини була дуже важкою і небезпечною. Примітивні знаряддя, постійна боротьба за виживання в світі хижаків, та ще й незнання законів природи, невміння пояснити природні явища - все це робило їх існування складним, повним страху.

Перш за все, людині потрібно було вижити, а, значить, добути собі прожиток. Полювали вони в основному на великих тварин, найчастіше - на мамонтів. Як полювали стародавні люди, маючи прості знаряддя?

Як відбувалося полювання:

  • Полювали стародавні люди тільки спільними зусиллями, великими групами.
  • Спочатку вони готували так звані ями-пастки, на дно яких клали кілки, жердини, щоб впав туди звір не міг вибратися назовні, а люди змогли б його добити до кінця. Люди добре вивчали звички мамонтів, які приблизно однієї і тієї ж дорогою йшли на водопій до річки або озера. Тому ями викопували по місцях пересування мамонтів.
  • Виявивши звіра, люди криками заганяли його з усіх боків в цю яму, потрапивши в яку, звір уже не міг вирватися.
  • Спійманий звір надовго ставав їжею для групи людей, засобом виживання в цих жахливих умовах.


Представляючи картину, як полювали первісні люди, можна зрозуміти, наскільки небезпечна була для них полювання, багато гинули в сутичці з тваринами. Адже тварини були величезними, сильними. Так, мамонт міг тільки ударом хобота вбити людину, розтоптати його масивними ногами, якщо наздожене. Тому варто тільки дивуватися: як полювали на мамонтів, маючи в руках лише загострені палиці і каміння.

Про життя древніх людей можна прочитати в статтях на нашому сайті:



Увага, тільки СЬОГОДНІ!