» » » Чому люди помирають?

Чому люди помирають?

Чому люди помирають?

Все у Всесвіті звичайно. До цієї думки приходить кожен з нас. І тільки людині дана здатність усвідомлювати те, що колись його не стане. Сьогодні, ми поговоримо про те, чому люди вмирають. Що стоїть за явищем смерті і чи можна позбутися від неї? Отже:

Чому ми вмираємо

Процес смерті ділиться на кілька етапів. Біологічної смерті завжди передує смерть клінічна. Якщо під час клінічної смерті реанімаційні дії не призводять ні до порятунку людини, ні до стабілізації його актуального стану, то настає біологічна смерть. Цей етап має на увазі повне порушення роботи клітин і тканин організму. Зникає зв`язок між нервовими клітинами, що призводить до повного руйнування особистості, а в подальшому до руйнування всієї структури організму. В результаті розкладання речовин, всі інші системи також приходять в непридатність. Наука, досі, не дала чіткої відповіді на питання про причини смерті і про те, чому люди рано вмирають. Також неясно, чому люди старіють. Крім старіння і згасання життєво-важливих функцій організму, смерть виникає в результаті отримання травм несумісних з життям. У таких ситуаціях людський організм отримує вплив, яке він не здатний перенести. Ось, чому вмирають хороші люди.



Важко переоцінити те значення, яке смерть справила на соціологію людського суспільства. За своєю суттю, все агресивні дії народів викликані страхом або захопленням смертю. Завдяки цьому явищу в суспільстві сформувалося величезна кількість різних ритуалів і традицій. В результаті усвідомлення кінцівки свого існування, людина знайшла власне унікальне світогляд. Боротьба за виживання в суспільстві, також ґрунтується на думці про свою недовговічність. Людина розуміє, що колись він помре, тому він намагається жити максимально добре і якісно. Згадайте, яку силу мають впливу на людину, коли йому загрожує смерть як біологічна, так і соціальна. Важко собі уявити індивіда, який був би абсолютно вільний від страху смерті. Життя людини - це унікальна подія, яка повинна пройти дуже добре і різноманітно. Саме ця думка підштовхує представників соціуму до завоювання ресурсів і високої конкурентної боротьби. Іноді, люди вмирають молодими, що надає сильно негативний вплив на суспільство в цілому.

Смерть в релігії - це абсолютно особливий випадок. Основна ідея будь-якої релігії полягає в наступному. Після смерті людини чекає якась інша життя, набагато перевершує за своїми характеристиками, його нинішню. Якісь вчення можуть залякувати смертю, ну а решта говорити про смерть, як про великий дар. Кожна релігія має свої тракти про смерть і про її призначення. Скажімо, християнство говорить про те, що після смерті людина може опинитися в Раю (життя краще за земну) або в Аду (життя повна мук до найнижчих). Правила потрапляння в Рай прості - потрібно жити, дотримуючись певної моделі поведінки. При відступі від правил, людина обов`язково потрапить в Пекло. Незважаючи на наукову бездоказовість існування таких місць як Рай і Пекло, багато охоче вірять в те, що це реальність. Таким чином, релігія - це засіб маніпулювання людською свідомістю на основі залякування і заохочення тієї чи іншої поведінки окремої людини. Живеш за правилами - потрапиш в Рай. Грішник - горіти тобі в Аду. Але хто-небудь може підтвердити такий результат смерті? Мабуть, що ні. По крайней мере, світ поки не знає про наукові докази існування Ада або Раю. Таким чином, дорогий читачу, смерть в релігії - це знаряддя влади над людьми, які проживають своє життя під ярмом низькою критичності сприйняття. На сьогоднішній день, кожен вільний вибирати, у що вірити, тому атеїстів стає все більше. Однак раніше, за інакомислення можна було загинути в вогнях інквізиції. Чи варто говорити про більш яскравому прикладі застосування влади релігії над людиною?



Увага, тільки СЬОГОДНІ!