Як прийняти смерть?

Як прийняти смерть?

Всі живі смертні, і люди, і тварини. Смерть приходить з різних причин, перелічених у статті Від чого вмирають люди. І кожному з нас доведеться зіткнутися (або вже довелося) з втратою близької чи коханої і такого необхідного людини. Думка про те, що вже більше ніколи не побачиш, не почуєш його, просто нестерпна. Але треба якось перенести біль, прийняти смерть і жити далі. А як?

Як примиритися зі смертю?

Віруючі люди можуть втішитися тим, що тепер душа померлого звільнилася від тіла. Про те, куди йде душа, написано в статті Що відбувається після смерті. Мабуть, людина виконала своє призначення на землі, а для решти це випробування, послане Богом. Віруючий може втішитися в молитві, віра допоможе йому перенести нестерпне.

Атеїстам-матеріалістів доводиться вишукувати власні резерви в своїй душі. Перш за все, потрібно чимось заповнити порожнечу. Якщо загинув домашній вихованець, можна, наплакавшись, завести нового. Звичайно, він буде зовсім не схожий не колишнього, але все одно турботи про нього просто не залишать часу на переживання.

Нового одного або батьків не «заведеш». Але все одно потрібно чимось себе зайняти. Найкраще зануритися з головою в роботу. Звалити на себе якесь дуже важка справа, яка займе весь час і всі думки, щоб ввечері, діставшись до ліжка, падати без сил.

А ще краще знайти того, кому ще гірше, ніж вам, і допомогти йому. Не треба думати, що ваше горе саме гірке. У вас померла мама? Але ви дорослий, здорова людина. А у сусідній могили плачуть діти, які поховали свою маму. Вони ще маленькі, їм-то яке? Допоможіть їм, утіште, відволікаючи. Ось побачите, вам теж стане трішки легше.



Увага, тільки СЬОГОДНІ!