» » » Як пережити смерть собаки?

Як пережити смерть собаки?

Як пережити смерть собаки?

На превеликий жаль, тривалість життя домашніх тварин, набагато коротше людської, і в середньому становить 11-12 років. І йдучи з життя, вони залишають своїх господарів одних. Але, як пережити смерть собаки, прийнявши ситуацію і відпустивши улюбленця назавжди? Це дуже важко для дорослої людини, а ще важче з цим змиритися дитині.

Миримося з втратою

Найважче в цій ситуації - це пережити перші дні після смерті улюбленця. А через тиждень, місяці все буде сприйматися дещо легше. Звичайно, буде важко звикнути, до того, що вас ніхто не зустрічає, коли ви повертаєтеся додому, хоча на підсвідомому рівні людина все ще сподівається, що його вихованець кинеться до нього на зустріч. В першу чергу, слід заспокоїтися, оскільки тільки таким чином можна допомогти собі і своїм дітям пережити його відхід. Єдиними ліками в цьому випадку буде час.

Щоб психологічно відпустити свого улюбленця, слід організувати йому похорон. У деяких містах навіть є кладовища для тварин, де можна поховати прах або тіло вихованця. Якщо собака померла вдома, то дайте дітям попрощатися з їхнім улюбленцем, і візьміть їх на похорон, розповівши, що всі ми колись помремо.



Якщо з собакою стався нещасний випадок, то краще про це розповісти дітям, а не брехати їм про те, що їх улюбленець втік, оскільки дитина буде чекати його повернення, постійно расстраіваясь і переживаючи. Краще, щоб вони прийняли смерть собаки, як даність, яку вже не можна змінити, ніж будуть мріяти, і сподіватися марно. Так згодом вони будуть знати, як пережити смерть улюбленого собаки або будь-якого іншого вихованця, і їм в майбутньому набагато легше, якщо вони знову зіткнутися з подібною ситуацією. Після похорону слід негайно прибрати з видного місця всі речі собаки - іграшки, підстилку, улюблений м`ячик, миски. Так вони зайвої раз не будуть нагадувати про трагедію, що сталася, травмуючи душу.

Також не слід відразу ж заводити іншого цуценя, потрібно дати час і собі, і дітям змиритися з втратою улюбленця, необхідно почекати місяць інший. Краще випустіть свої емоції назовні, разом поплачте, згадайте про веселих моментах з вашого спільного життя, можна навіть сходити на могилу собаки. Потім, звичайно, можна завести іншого цуценя, краще зовсім іншої породи, щоб він не будив спогади про літо одного, а навпаки викликав тільки позитивні емоції. Тепер ви знаєте, як пережити смерть собаки, і зможете підтримати в цій ситуації свою дитину, тоді біль від втрати буде не така сильна.



Увага, тільки СЬОГОДНІ!