» » » » Як пережити смерть чоловіка?

Як пережити смерть чоловіка?

Як пережити смерть чоловіка?

«Все пройде, змирися ... Час - найкращий лікар ... Ти ще будеш щаслива, адже життя продовжується ...» - це слова друзів, які чує, але не сприймає жінка, яка втратила чоловіка. Та й як можна змиритися з тим, що сталося, якщо закриваєш очі і бачиш хрести, запах ялинових вінків більше не нагадує Новий рік, а удари молотка по кришці труни, б`ють струмом по всьому тілу, паралізують волю і бажання. У ці хвилини зовсім незрозуміло, як пережити смерть чоловіка і жити далі.

Зрозуміти і пробачити

Не важливо, скільки жінці років, коли вона втрачає чоловіка - 20, 25, 40 або 80. Це завжди втрата: якщо раніше тільки зрозуміла, що таке щастя, пізніше - вже фізична і хімічна залежність від чоловіка, який кожен день поруч. Головне - зрозуміти, що є події, над якими ми не владні. Народження і смерть - дві сторони життя, які починаються і закінчуються з волі вищих сил. Усвідомлення неминучості, «немає повернення назад» - перший крок до усвідомлення нової себе.

Пробачити - найскладніше. Складно відпустити образи і ненависть, якщо смерть була неприродною. Як пережити смерть чоловіка, якщо причинами були самогубство, вбивство, передозування наркотиками? На жаль, в наш час ці причини не рідкість. Вибачте коханої людини, зрозумійте, що всі ми помиляємося і, більш того, маємо право на помилку, але тільки ціна за усвідомлений вибір буває занадто висока. Не судіть, не зліться - ви нічого не виправите, тільки розпалить в душі безглузду ненависть, в основі якої лежатиме ображене самолюбство. Якщо складно зрозуміти і пробачити самій, сходіть до психолога, психотерапевта, до духівника на сповідь. Неупереджена професійна допомога незнайомої людини допомагає вже після пари-трійки відвідувань. Збережіть в душі все, що було світлого і чистого у ваших стосунках.

Якщо причина смерті - тривалий і невиліковне захворювання, до відходу коханої людини жінка готова завжди. Така втрата залишає частіше добрі спогади. Ніколи не звинувачуйте в смерті коханого лікарів або вчасно не приїхала «Швидку допомогу» - все причини «непомощі" не залежать від людського чинника, багато давно вирішено за нас.

Ізлейте накопичилася на папері



Потік думок про прощення, розуміння повинен знайти вихід. Поговоріть з дітьми, якщо ви вважаєте, що діти досить дорослі, щоб вас зрозуміти. Цим ви не тільки полегшите свій стан, але і дізнаєтеся про думках дітей - їм може бути набагато важче.

Як пережити смерть коханого чоловіка? Вам допоможе щоденник: виливайте душу, пишіть все, що приходить в голову від почуттів люті до кращих спогадів. Дуже часто жінки починають писати приголомшливі вірші чи оповідання і знаходять себе у творчості. Потік думок виведе вас в правильне русло, і ви подивіться на смерть з іншого боку: можливо, вона стала звільненням для чоловіка або звільненням для вас. Так, так, і таке буває.



Чи не щоденник, так листи, в яких ви виплеснеться все: що обтяжує, що доказав, за що вдячні, на що ображені. Зберіть листи в коробочку і віднесіть на цвинтарі до чоловіка: залиште там або спаліть, головне, не тримайте вдома.

Фотокартку на пам`ять

Приберіть з чільних місць фото про щасливе минуле. Переживіть проблему, вибачте себе, чоловіка, обставини - і виставите фото знову. Тільки тоді вони будуть приносити радість.

твори добро

Знайдіть заняття до душі, яке принесе справжнє спокій - благодійність, допомога тим, хто зазнав подібне. Зверніть увагу на друзів: часто ми не помічаємо, наскільки вони потребують нашої допомоги.

Чудово допомагають тренінги особистісного росту, нові друзі, знайомства - серед них можна знайти людей з більш складною долею, адже обмін емоціями лікує будь-які рани. Ваш досвід, знання і підтримка допоможуть іншим знайти в собі сили.

Життя заради життя

Життя триває ... Нова, складна, але вона йде вперед, захоплюючи вас у вир подій. Живіть ... Живіть лише тільки заради того, щоб прожити життя за двох - яскраву, насичену, що б`є ключем, таку, яку ви б прожили удвох.



Увага, тільки СЬОГОДНІ!