Як пережити зраду?

Як пережити зраду?

Відповідь на питання, як пережити зраду укладений в самому питанні - пережити! Просто жити, знайшовши в життя інтерес, не пов`язаний з предавшим вас людиною.

Хто може зрадити?

Зрада може бути сприйнято таким, тільки від близької людини - кохану людину, чоловіка. Зрада друга або подруги ми не оцінюємо, як "кінець світу": зрадив? Ну і прапор йому (їй) в руки! "На складі нового дадуть!" Але зрада близької людини, коханого чоловіка або законного чоловіка, ми сприймаємо дуже важко, навіть трагічно, майже як руйнування всього Всесвіту.

Чому так відбувається? Тому що в результаті зради близької людини виявляється розтоптаним нашу довіру до нього, яке було заставою того, що жінка не самотня, вона має за своєю спиною надійний тил - людини, на якого вона може покластися і довіряти йому. Усвідомлення факту зради призводить до того, що жінка миттєво відчуває себе самотньою і неоціненої гідно. Світ в її очах руйнується, саме існування втрачає будь-який сенс, її кращі пориви душі виявляються викинутими на смітник, а довіра, яке коштувало чималих зусиль з обох сторін, потоптане і розтоптана в пил. В душі відбувається тотальне спустошення, яке немов обдає холодом нутрощі.

Хто винен і що робити?



Психологи дають раду, як пережити зраду коханого: розібратися, чому це сталося. Автор, ми, психологом не є і така рада не сприймає. Спроба розібратися в причинах поведінки коханої людини, який зрадив вас, може привести в пучину самокопання, яке може розтягнутися на "віки вічні". "Чому мене зрадив той, кому я довіряла?", "Що я зробила не так?", "Що зі мною не так?", "Я погана?", "Я не красива?", "Я не задовольняла його в ліжку ?! " - Нескінченні питання, на які немає відповіді, тому що вони задані самому собі, можуть привести до важкої депресії, посилюючи і без того складну ситуацію.

Розібратися в причинах події, безумовно, потрібно, але не можна шукати тільки свою провину, і не можна шукати виправдання зрадив вас людині. Зрада близької людини завжди підло і підступно, тому що це завжди несподівано. Тут важливо пам`ятати, що ви довіряли, але вашу довіру не було оцінено. Зрадив вас людина може намагатися виправдатися, у нього є таке право. Але приймати рішення щодо продовження подальших відносин повинні тільки ви самі. І не смійте шукати свою провину в причинах зради - ви не зобов`язані "прогинатися" під обставини, які створив сам зрадник, з огляду на власну слабкість або дурості.

Як пережити зраду самостійно?



Так все ж - як пережити зраду коханого або чоловіка? Головне - не можна йти в себе і в марне самокопання! Перше, що просто життєво необхідно зробити - це розібратися в самій собі, спокійно і правильно розставивши свої життєві пріоритети. Що для вас є головним в цьому житті? Родина? Кар`єра? Діти? Будинок? А тепер спокійно, без істерики і жалості до самої себе, потрібно визначити місце зрадив вас людини в ряду ваших життєвих пріоритетів. З ним можна створити і, головне, зберегти сім`ю? Він в змозі підтримати вас в професійному плані? Це та людина, від якого ви хочете народжувати дітей, а головне, виховувати разом з ним свою "надію і опору на старості років"? Йому можна довірити створення вашої фортеці - вдома, який покликаний захистити вас від тотальної байдужості навколишнього світу? І найголовніше: чи можна зрадив одного разу людині довірити найцінніше - саме життя, розділяючи з ним не тільки радості, а й тяготи?

Тільки відповівши на всі ці питання, можна зрозуміти, як пережити зраду чоловіка або коханого. Адже кожна ситуація індивідуальна, і кожна жінка - унікальність. Загальних порад тут давати категорично не можна, тому що тільки сама жінка може вирішити, чи варто продовжувати стосунки з предавшим її людиною або розірвати їх раз і назавжди, тим самим відкрившись для нових відносин в майбутньому. Чи варто прощати або краще забути про зраду того, кому беззастережно довіряла, разом з самим зрадником.

У такій ситуації найголовніше зберегти віру в людей, віру в те, що існує той, хто не зрадить вас ні за яких обставин. І зберегти саме це якість душі - вміння довіряти. Слабкість одного чоловіка не повинна отруювати ваше життя недовірою до іншого, який обов`язково увірветься у ваше життя, "зносячи вам дах", і вселиться в вашу душу, не залишаючи ні найменшого сумніву - він гідний вашої довіри, тому що життя триває.

Тому ще раз повторюю - зрада коханої людини треба просто пережити. Роздирає душу біль пройде, коли ви зрозумієте, що "все проходить. І це теж пройде" і "все, що не робиться - тільки на краще". Час лікує всіх, і все і ваша ситуація не є винятком.



Увага, тільки СЬОГОДНІ!