» » » Чи варто прощати зраду?

Чи варто прощати зраду?

Сумна статистика, але кожна третя жінка і кожен п`ятий чоловік стикалися зі зрадою своєї другої половини. Хтось може зраду пробачити, деякі зради не прощають і розривають стосунки відразу після виявлення факту адюльтеру. В такому випадку руйнуються сім`ї, які створювалися іноді десятиліттями. Питання, чи варто прощати зраду, індивідуальний, тому що ситуації бувають різні. Як бувають різними і причини, які до зради привели.

Але, швидше за все, основна причина зради постійного партнера - це психологічна відчуженість. У подібному випадку на стороні ваша половина буде шукати, перш за все, емоційний контакт. Коханці для ваших партнерів стають друзями і співрозмовниками, які розуміють і приймають. Адже нерідко в сім`ях відбувається постійний процес виховання і повчання один одного. Ось і починаються зради, для того щоб відчути себе бажаними і цікавими комусь. Такі відносини складніше прийняти, ніж просто фізіологічну зраду, і чи потрібно прощати зраду такого роду - вирішувати вам.

Причини пробачити зраду

  • Якщо ваш партнер приховує від вас факт своїх зрад, то це означає, що ви йому все-таки потрібні, і він вас цінує. Значить, потрібно прощати зраду, якщо партнер піклується про ваші почуття. Якщо партнер як і раніше проявляє інтерес до вас, і ви відчуваєте, що між вами щось ще є. Те причини зрад можуть бути всього лише в сьогочасної пристрасті. Але, звичайно, якщо один і той же повторюється з разу в раз, варто задуматися, чи потрібно йому ваше прощення.
  • Пробачити зраду партнера можна заради спільних дітей, адже у них повинна бути повноцінна сім`я, гідний будинок і забезпечене життя. Звичайно, подібний варіант не всім підходить, особливо, якщо вже немає сил терпіти зради регулярно, а від постійних скандалів страждає дитина.
  • Пробачити зраду партнера можна, якщо зрадник відповідає вам взаємністю. Коли він відчуває провину і намагається її загладити. Звичайно, прощення має стати заслуженим. Можливою мірою виховання для зрадника буде тимчасове розлучення. Припустимо, на місяць або два. І при цьому потрібно намагатися уникати всіх контактів з ним.
  • Якщо це був одиничний випадок зради, наприклад, після бурхливої сімейної сварки або у стані алкогольного сп`яніння, тоді можна пробачити такий вчинок.

Якщо партнеру байдуже, і він далі буде вам змінювати, то тут все зрозуміло. І ще, не потрібно показувати свою образу і біль. Навпаки, варто показати, що ви щасливі, що ви позбулися зрадника. Тільки тоді можна буде говорити про те, що зради не повторяться. І можливо, його каяття буде початком вашої нової спільного життя, в якій не буде зрад.

Причини перервати відносини



Якщо вам змінив чоловік, якого ви дуже любите і жити без нього не можете, то варто задуматися: Чи зможеш пробачити зраду чи ні? Якщо це нелегко, то краще цього не робити. Таку зраду часто сприймають як велику зраду, особливо, якщо змінюючи таємно, ваш партнер буде продовжувати визнаватися вам в любові і клястися у вірності. Також в тому випадку, якщо відносини перестали носити довірчий і дружній характер, то зраду не можна прощати. Тоді абсолютно немає сенсу продовжувати подібні відносини. Навіть якщо ви спробуєте пробачити зрадника, то колишніх відносин у вас вже ніколи не буде. З зрадою вмирає повагу і довіру.

Якщо вже ви вирішили не прощати зраду партнера, то потрібно зробити все, щоб людина не побачив ваших страждань. Перш ніж попрощатися, можна багато чого наговорити, але це не вихід. Краще не закінчувати стосунки, навіть після зради близької людини, скандалами і взаємної лайкою. По-перше, це принизить вас і не додасть гідності.

 У будь-якому випадку вирішувати вам. І це рішення залежить від ступеня вашої прихильності і здатності довіряти після обману. Нехай все ж вас ніколи не спіткає подібна доля, і ваші сімейні відносини будуть міцними.



Увага, тільки СЬОГОДНІ!