Прощати чи зраду?

Прощати чи зраду?

Зрада - одна з найчастіших причин, за якими розпадаються часом навіть міцні відносини. Не кожен може пережити зраду коханої людини, особливо якщо він став по-справжньому близьким. Чи можна взагалі таке пробачити, переступити через свою образу і продовжити будувати стосунки далі? Давайте спробуємо розібратися в цій непростій проблемі разом.

А чи була зрада?

Для того щоб звинувачувати кохану людину в зраді, потрібно бути на 100% впевненим в тому, що вам змінили. Ви можете звинуватити абсолютно не винного людини. Так, наприклад, "доброзичливець", маскуючись під друга, може в фарбах розповісти про те, що бачив вашу кохану в компанії досить імпозантного молодого людини вчора ввечері, вони цілувалися, а потім разом кудись поїхали. Це цілком може бути брехнею, адже ви не можете знати напевно наміри людини, що розповідає вам цю історію?

Також, наприклад, ви випадково підслухали фрагмент розмови вашого хлопця по телефону, і звучала його мова надто вже ніжно для звичайної бесіди. Це цілком міг бути розмова з молодшою сестрою або щось в такому роді.

Повірте, в житті інколи бувають дуже іронічні або хитрі сюрпризи, тому переконайтеся напевно, що зрада відбулася, інакше можете наламати дров на рівному місці.

У будь-якому випадку, відвертої розмови віч-на-віч не уникнути. Не з`ясовуйте подробиці по телефону або в соціальній мережі - легко піти від відповіді або збрехати. Ви повинні все запитати при особистій зустрічі. При цьому будьте максимально спостережливі: звертайте увагу на погляд, мова, жести - навіть якщо людина почне ухилятися від прямої відповіді, по ньому все одно все буде видно.



Якщо ж ви напевно знаєте, що вам змінили, то в цій ситуації потрібно вести себе адекватно, не впустивши своєї гідності і прийнявши в результаті вірне рішення.

Мені змінили: як бути?

Перша реакція на зраду, особливо коли дуже любиш людину і довіряєш йому, - це шок (якщо не було приводів для зради), потім - душевний біль, жалість до себе, сильна емоційна вразливість, падіння самооцінки, приниження, часом відчай. Емоції зашкалюють, і в запалі ви можете накоїти багато того, про що потім будете шкодувати. Найкраще, що можна зробити в самому початку, - це віддалитися від партнера, взагалі ніяк з ним не контактувати, якщо ви живете разом - пожити у друзів або родичів. Залиште зрадника наодинці з самим собою - нехай подумає над власною поведінкою. У цей час вам потрібно буде пережити хвилю негативних емоцій, яка вас захлеснула. Робіть те, що може полегшити ваш стан, дайте волю почуттям. Єдине - не варто мстити взаємної зрадою.

Коли пристрасті поулягутся, ви зможете тверезо оцінити ситуацію і вирішити, чи вибачати зраду коханого. Для цього треба розібратися в причині його зради. Подумайте про це самі, що ви робили не так?



Гірше, звичайно, коли вам змінив (а) чоловік або дружина. Для роздуми пропонуємо вам кілька найбільш популярних причин, за якими подружжя зраджують один одному.

причини чоловіка

  • Дружина перестала залучати і задовольняти в сексуальному плані;
  • Бажання новизни;
  • Характер і поведінка дружини змінилися по відношенню до чоловіка в гіршу сторону;
  • Прихований комплекс з приводу того, що "проходять кращі молоді роки", а він всього лише з однією жінкою;
  • Нудне життя, внаслідок чого виникає бажання порушити будь-якої заборона, спробувати щось "гостреньке";
  • Закоханість, пристрасть.

причини дружини

  • Чоловік перестав залучати і задовольняти в сексуальному плані;
  • Чоловік уделает мало уваги і часу;
  • Характер і поведінка чоловіка змінилися по відношенню до дружини в гіршу сторону;
  • Також нудьга, бажання як-небудь урізноманітнити своє життя;
  • Закоханість, пристрасть.

Взагалі, дуже часто дружини змінюють на стороні, коли можуть отримати від коханця або коханки то, чого більше немає в шлюбі або з самого початку не було.

Після своїх роздумів переходите до діалогу з зрадником / зрадницю. Не дозволяйте лізти до себе з відкритими обіймами, спокійно поставтеся до спроб повернути відносини на колишній рівень, якщо такі будуть. Для вас зараз головне - з`ясувати, чому сталася зрада і наскільки це серйозно. Для цього доможіться відповідей на наступні питання:

  • Хто ця людина, з яким вам змінили? Що пов`язує вашого улюбленого і ту людину? Які у них стосунки, наскільки серйозні?
  • Чому вам віддали перевагу іншого? Що ви зробили не так, чим ви гірші його?
  • Як зараз до вас ставиться ваш улюблений? Чого він хоче далі - продовжити відносини або припинити?

остаточне рішення

Після того як отримаєте відповіді на свої питання, не поспішайте з висновками. Візьміть ще один тайм-аут. У цей час обміркуйте все, що вам сказали, і вирішите, що робити далі. Що ви відчуваєте до людини? Чи любите ви його ще? Чи зможете пережити зраду і дати шанс? Уявіть, що ви знову разом. Яке вам? Звичайно, переживання накладуть свій відбиток, але спробуйте їх ігнорувати. Зважте ситуацію з усіх боків і вирішите, чого ви хочете.

Якщо ви вирішили переступити через зраду і продовжити відносини, вони не повинні бути колишніми. Ви разом повинні знайти причину зради і усунути її. Також дозвольте вашому партнерові знову завоювати вашу довіру - на це потрібен час. Якщо ж зрада повториться, подумайте про те, чи дійсно людина вас стоїть, якщо після всього цього все одно змінює?

Якщо ж ви не любите людину і шукали привід для розставання, то краще і не знайти. Зовсім необов`язково говорити людині про те, що хотіли його залишити, просто скажіть, що не можете пережити зраду, і йдіть.

Також часто буває, що партнер постійно змінює, але при цьому запевняє, що любить. Так буває в ситуації з наївною і довірливою дівчиною і хлопцем-бабієм або навпаки. Прощати чи зраду в такому випадку? Однозначно немає: вашою любов`ю просто користуються. Залиште цю людину, щоб у майбутньому зустріти більш гідного.

Також вам стануть у пригоді ці матеріали:



Увага, тільки СЬОГОДНІ!