» » » Що таке зрада?

Що таке зрада?

Що таке зрада?

Відносини між чоловіком і жінкою - тема складна, і чого тільки в них немає: і радощів, і сліз, і зустрічей, і розставань, і щастя, і зрад. До речі, про останніх. Що таке зрада? Як не дивно, неможливо дати на це питання однозначну відповідь. Для кожного своє поняття про зраду.

види зрад

Що таке зрада? Тут маса відповідей, у кожного є свій. Нам відомі зради Батьківщині, подружні зради, зради між хлопцем і дівчиною, зради самому собі. Якщо ви зрадили Батьківщину - це, звичайно ж, зрада, і немає вам вибачення. Якщо ви змінили чоловікові або дружині, порушивши обітницю вірності, то це зрада і зрада, якщо ви зустрічаєтеся одночасно з двома дівчатами, то при цьому обманює обох, значить і тут ви зрадник. Якщо ви вчинили так, що це суперечить вашим внутрішнім переконанням і моральним принципам, значить, ви змінили самому собі.

Найпоширеніша, і, напевно, що викликається масу суперечок і дискусій, це подружня зрада. Укладаючи шлюб, ви даєте обіцянку один одному, що завжди будете вірні одне одному. Але не завжди все обіцяне виявляється правдою. Не секрет, що через зрад розпадається велика частина шлюбів. Думка про зраду вкрай суб`єктивно, і у кожного воно своє. Одним здається, що переспати пару раз з малознайомим і симпатичним хлопцем зовсім і не зрада, особливо, якщо чоловік або дружина ні про що не дізнаються.

Ставлення до зради

Чому трапляються зради, і хто в них винен? Так історично склалося, що до чоловічих зрад у нас більш лояльне ставлення. Мовляв, фізіологія, тут вже нічого не поробиш. І часто дружини прощають своїх недолугих чоловіків, списуючи чоловічу невірність на природну полігамію. Жіночі ж зради суспільством не прощаються, і більш того, сильно засуджуються. Жіноча зрада і по сей день навіть в нашому просунутому суспільстві вважається смертним гріхом.

Цікаво й те, що самі зрадники рідко коли вважають себе такими, підшукуючи собі безліч виправдань: я її / його не люблю, це було сп`яну, я був один / одна і мені стало так самотньо і т.д. До змінив ж партнеру ставлення ж зовсім інше. Ми не можемо пробачити іншій людині те, що прощаємо собі. Що вже говорити, себе ми любимо завжди трохи більше, ніж самого навіть дуже близької людини.

Зрадники бувають різні



Є такі, які збивалися з «шляху істинного» лише раз, і то випадково.

Є ті, хто змінює духовно, тобто живе з одним, а всі його думки, почуття і душевні пориви спрямовані зовсім на іншу людину.

Є ті, у кого є «законна» коханка чи коханець, і зустрічаються вони регулярно.

Трапляються і такі зрадники, хто мають відразу дві сім`ї, і так і живуть все життя, то тут, то там, доставляючи біль і страждання і тим, і другім.І навряд чи у таких людей виникає питання, що таке зрада.

Цікавим є той факт, що останнім часом, інститут сім`ї та шлюбу як-то здає свої позиції, і це породжує дуже легке ставлення до зрад. Що вважається зрадою? Те, що раніше було під забороною, сьогодні вже, як то кажуть, у вільному доступі. Чи то ми надто поверхово ставимося один до одного, то чи час зараз таке, невідомо. Однак, не варто забувати, що зраджуючи своєму коханому, ви завдаєте йому біль, наносите сильну душевну рану, руйнуючи не тільки його враження про вас, але весь його світ в цілому.



Увага, тільки СЬОГОДНІ!