Чому люди зраджують?

Чому люди зраджують?

Вступаючи в тісні відносини з іншою людиною, більшість людей сподівається на вірність з його боку. Але, на жаль, зради трапляються навіть в ідеальних, на перший погляд, парах. Це дуже неприємний і часто незрозумілий вчинок. Давайте розберемося, чому люди зраджують один одному.

причини зрад

Зрада може викликатися різними факторами, які психологи скомпонували в кілька груп:

  1. Постійне незадоволення основних потреб. Всім людям необхідна турбота в тому чи іншому вигляді. Якщо вони не отримують необхідні тепло і ласку, то шукають її «на стороні». Ситуація ускладнюється нездоровим мікрокліматом в сім`ї.
  2. Невідповідність образу і реальності. Багато з нас грішать тим, що створюють в своїй уяві образ ідеального супутника (свідомо чи несвідомо) і шукають схожого на нього людину. Неповна відповідність з ідеалом викликає незадоволеність і прагнення шукати далі. Також до зради може підштовхнути і втрата колишньої сексуальності партнера. Якщо, наприклад, жінка перестає стежити за собою, природно, чоловік замислюється про пошук нової супутниці.
  3. Звикання до партнера і виникла внаслідок цього спрага нових відчуттів і різноманітності.
  4. Побутові конфлікти - стандартна проблема, через яку люди зраджують один одному. Всі ми різні, з різними звичками і способом життя. Але не кожен може ужитися з «іншим».
  5. Інстинкт мисливця. Він властивий не тільки чоловікам, але і жінкам, і виражається в пошуку найбільш сильного партнера.
  6. Фізичне та емоційне потяг до іншої людини.
  7. Жага самоствердження (підтвердження своєї привабливості, сексуальності і т. П.). Найчастіше це властиво жінкам.
  8. Відмінності в емоційному відношенні партнерів. Якщо один з партнерів хоче, щоб відносини були більш близькими, то він може порушити кордони комфорту іншого. Це викличе зворотний ефект, людина почне віддалятися і шукати ближчого для себе людину.
  9. Попрання кордонів особистому житті. Причиною конфлікту і подальшої зради може стати порушення одним з партнерів кордонів особистого життя іншої. Далеко не всі люди вважають, що все повинно бути у пари загальним: речі, дозвілля, захоплення. Якщо порушується чиясь особиста зона, то це призводить до дискомфорту.
  10. "Випадкові" зради - наприклад, в стані алкогольного сп`яніння.
  11. Бажання помститися за щось і заподіяти біль.


Зрозуміло, це не всі причини зрад, але, по суті, в основі кожної з них лежить незадоволення.

Більше про жіночу зраду читайте в статті Чому змінюють дружини.



Увага, тільки СЬОГОДНІ!