» » » Хто такий актив і пасив?

Хто такий актив і пасив?

Для здорової та якісної сексуального життя важливо визначення сексуальної ролі кожного з партнерів. Відомо, що існує кілька ролей партнерів, а саме актив, пасив та універсал. Для початку потрібно розібратися, хто такий актив і пасив в сексі. Слід пам`ятати, що обидві ролі рівноправні.

актив

Розглянемо, хто такий актив. Актив частіше виступає в ролі партнера, від якого виходить ініціатива в сексі. Актив і зветься так, тому що виробляє активні дії над пасивом в сексі. Самі активи визнають отримання задоволення від схиляння іншого партнера до пасивної ролі. Однак сексуальна роль проявляється і в повсякденному житті. Наприклад, актив в сексі буде проявляти явне домінування в усному спілкуванні з людиною, який проявляє себе як пасив в сексі. Актив при відвідуванні ресторану запропонує оплатити рахунок, а при вході в приміщення пропустить пасиву вперед. Вважається, що активи домінують над пасивами в будь-якій ситуації, проте в реальному житті це не зовсім так.

пасив



Тепер слід розібратися з тим, хто такий пасив. Партнер, який виконує пасивну роль в сексі, що приймає на себе дії активу, і в інших умовах часто йде на поводу у активного, прислухається до його бажанням і рідко висуває власні пропозиції. Часто пасивну роль грає молодший з партнерів. Однак не слід думати, що пасивами виступають люди з заниженою самооцінкою або ті, хто вважають за краще «відлежуватися» в сексі. Пасивами дуже часто є люди, які ведуть активне соціальне життя і мають вплив, але в сексуальних справах воліють розслаблятися і надавати активну роль партнера.

Універсал

Універсалом вважається та людина, яка час від часу воліє міняти власну роль: бувати то активом, то пасивом. При цьому парою для універсала може стати як універсал, так і актив або пасив. Але ось пари з двома активами або двома пасивами зустріти досить складно. За статистикою, 57% людей вважають себе універсалами в ліжку, 24% схиляються до активної ролі і 19% - до пасивної ролі в сексі. Якщо партнери часто змінюють ролі в сексі, то їх слід вважати універсалами.



Увага, тільки СЬОГОДНІ!