» » » Запор у собаки, що робити?

Запор у собаки, що робити?

Запор у собаки, що робити?

Наші чотириногі друзі страждають від різних недуг точно так же, як і люди - їх господарі. Зокрема, досить поширеною проблемою домашніх тварин є запор. Запор у собаки: що робити? Для початку спробуємо розібратися з діагностикою і визначитися з причинами.

Запор у собаки: симптоми, причини

Відмова домашнього улюбленця від корму, блювота, відсутність стільця протягом декількох днів - недвозначні свідоцтва запору. Причин такого стану багато, від порушення в раціоні до інфекційного захворювання. До збоїв в роботі кишечника також може привести нестача корму або недоотриману кількість вологи. Відомі й більш грізні причини запору - це наслідки вірусних інфекцій, пухлини, заворот кишок.

Що робити

Запор, викликаний безпечною причиною (порушення раціону) подолати нескладно, досить додати в їжу домашнього пса масло. Дозування залежить від ваги «меншого брата» і коливається в межах: одна ст. л - 200 мл. Допоможе і клізма, проте зловживати цією процедурою не рекомендується. Якщо ж впевненості в причинах запору немає, краще звернутися до ветеринара, причому робити це слід не зволікаючи. Фахівець призначить необхідне лікування. У будь-якому випадку корисно уважно простежити за раціоном улюбленця протягом півтори-двох тижнів. На цей період необхідно виключити з раціону пса кістки, додати молочні та м`ясні продукти.

Рух життя

Незалежно від причини запору корисно приділити увагу фізичної активності чотирипалого одного. Треба збільшити тривалість вигулу, урізноманітнити вечірні прогулянки вправами на підвищену рухливість. Це поверне собаці бадьорість, здоров`я і чудовий настрій.



Увага, тільки СЬОГОДНІ!