Чому люди старіють?

Чому люди старіють?

Легенди, казки і страшні історії - багато хто з них стосуються людей, якимось чином здобули безсмертя. Однак на певному етапі існування для людства став цікавішим питання, чому люди старіють, а не чому вони помирають. Практично кожна людина погодився б років до 80 дожити молодим і бадьорим (і відразу померти), ніж «скрипіти» років до 150, але з хронічними болячками, без зубів, майже сліпим і нічого не тямлю. Чому по ходу життя люди змінюються, вони вже більш-менш розібралися (про це можна почитати в статті Чому змінюються люди), А ось чому люди обов`язково старіють - питання залишається відкритим.

біологічна теорія

Відомо, що кожні 11 місяців організм дорослої людини оновлюється повністю - тобто теоретично знову складається з абсолютно нових клітин. Однак вони виникають не одночасно, і до того моменту, коли утворилися «свіжі» в одній частині тіла, в іншій вони вже «літні». Це створює дисбаланс зв`язків, які розхитуються все більше і більше. Чим старша людина, тим більший часовий розрив і розхитування зв`язків - ось чому люди старіють.

енергетична теорія

Більшість людей вважають, що людина починає старіти, коли перестає бачити щось нове навколо себе. Повторення вже неодноразово пройденого стомлює, стомлення висмоктує з організму сили і енергію, людина втомлюється і від цього його організм згасає.



Увага, тільки СЬОГОДНІ!