» » » Чому люди закохуються?

Чому люди закохуються?

Чому люди закохуються?

"Люди зустрічаються, люди закохуються ..." - ця строчка з старої пісні якнайкраще описує життя практично кожної людини на нашій планеті. Адже закоханість - це стан, який змінює наше світовідчуття, наш уклад життя докорінно.

Розглянемо, чому люди закохуються і як це відбувається.

Чому і як люди закохуються

Говорячи про закоханість, в першу чергу ми думає про фізичному потязі людей один до одного. З біологічної точки зору люди закохуються для того, щоб продовжувати людський рід. Однак при цьому біологія не враховує, що банальне фізичне і сексуальний потяг людина може відчувати до об`єкта, з яким навіть не знайомий (наприклад, до свого кумира), в той час як закоханість - це щось більше і відбувається вона між по-справжньому близькими людьми .

Отже, закоханість - це не стільки біологічний факт, скільки психологічне явище і контролюється вона виключно психікою людини. А оскільки психіка кожної людини індивідуальна і не схожа на інших, то у кого-то закоханість настає часто і легко, а хтось десятиліттями чекає свою другу половинку.



Однією з причин, чому люди закохуються, є те, що в іншій людині ми бачимо щось дуже схоже на себе, причому не тільки внутрішньо, але й зовні. Саме тому про найміцніших парах часто говорять: "Ви дуже схожі". Полюбити людини, який розділяє твої цінності, набагато легше і приємніше.

Зрозуміло значним фактором в настанні закоханості є те, що інша людина відчуває до вас інтерес. Тобто наш егоїзм підказує нам: я подобаюся йому, значить у нього хороший смак, значить він подобається мені теж.

Звичайно, закоханість явище настільки складне, що полюбити можна і людини, який на нас абсолютно не схожий або яким ми абсолютно не цікаві. До кінця механізми виникнення закоханості невідомі людству. Одне можна сказати точно, кожна людина потребує любові і прагне до неї. Саме тому рано чи пізно закоханість настає у всіх.

Якщо хочете дізнатися ще більше про людські взаємини, читайте нашу статтю Чому люди дружать.



Увага, тільки СЬОГОДНІ!