За що ми любимо?

За що ми любимо?

Про кохання написано багато слів. Ось тільки часто ми не знаємо, за що любимо. У більшості випадків у людини просто немає відповіді. Давайте спробуємо відкрити завісу прекрасної таємниці, яка зветься любов`ю.

За що людина любить іншу людину?

Любов приходить в життя людини раптово. Для деяких вона стає справжнім маною, пояснити природу якого не представляється можливим. Однак все ж можна виділити кілька причин, за якими людина любить іншу людину.

прихильність

Часто людина відчуває романтичні почуття через прихильності до свого партнера. Можливо, в минулому щось важливе зв`язало їх. В результаті він готовий бути поруч з коханим все життя, адже ці спогади гріють душу, і йому здається: якби не було цієї людини поруч, життя стане блідою і нецікавою.

Подяка

Нерідко любов народжується з почуття вдячності. Людина просто вдячний своєму обранцеві або обраниці за те, що той допоміг, коли інші відвернулися, або був поруч в момент відчаю. Таке не забувається, і в підсумку люди живуть разом все життя. Як правило, у них рівні стосунки, побудовані на довірі. У більшості випадків в них немає пристрасті, але це не заважає партнерам бути щасливими. Можливо, хтось і знайде пристрасть на стороні, але завжди збереже сім`ю, адже подяку в їх житті важить набагато більше, ніж все інше.

зручність

Деякі люди вибирають партнера по життю тільки тому, що їм зручно з ним і їх все влаштовує. Відносини в цьому випадку бувають дуже міцними, оскільки кожен з партнерів знає, що чекати від іншого. Можливо, в очах оточуючих це більше схоже на операцію, але, між тим, партнерів все влаштовує, і міняти щось у своєму житті вони не збираються.

душевні якості



Досить часто людина любить свого партнера за душевні якості. Такі відносини триватимуть довго, оскільки вони будуть підживлюватися взаємною повагою і турботою. Адже в цьому союзі партнери знайшли один в одному те, ким вони хотіли б стати. Їм дуже приємно перебувати в компанії один одного, тому з кожним днем відносини будуть тільки міцніти.

звичка

Коли проходить закоханість, у відносинах з`являється звичка. Саме її люди часто плутають з любов`ю. Люди не розходиться тільки тому, що їх все влаштовує, та й змінювати звичний уклад речей не дуже хочеться. Адже потрібно буде починати будувати щось заново, але на це потрібен час, а його часто просто катастрофічно не вистачає. Однак відносини між партнерами довірчі, скандали бувають вкрай рідко.

відчуття захищеності



В окремих випадках людина любить партнера, оскільки бачить в ньому захист. Як правило, такі люди часто не цінують себе і шукають тих, хто б їх доповнив. Якщо партнер йде від них, то вони впадають в депресію, з якої згодом їм важко вийти. У більшості випадків людина, яка шукає захисту в своєму партнері, залежний від нього, тому виконує всі його прохання і намагається догодити коханому в усьому.

зовнішність

Люди нерідко люблять, тому що їм подобається зовнішність людини. Такому закоханому приємно знаходитися поруч з предметом пристрасті. Часто йому байдужі душевні якості партнера, оскільки його краса змушує забути про інші не менш важливі речі. Звичайно, чарівність може тривати недовго, але ж людині на даний момент просто хочеться бути поряд зі своїм обранцем. Можливо, згодом здоровий глузд візьме верх, але зараз його захоплюють емоції, від яких він відчуває себе щасливим, але ж саме до цього і прагне кожна людина.

боязнь самотності

Деякі люди дуже бояться самотності, а в підсумку намагаються закохатися хоч в кого-небудь, аби не бути одним. В цьому випадку не важливі ні зовнішні дані, ні матеріальні блага, головне - бути з кимось. Можливо, ці відносини і є ілюзією, але для людини це ціле життя.

Ми любимо просто так

Найчастіше людина не може пояснити, чому він любить свого партнера. Йому просто все подобається в ньому, він не замітає недоліків. Це і можна назвати справжньою любов`ю, яка може пробачити багато і не зажадає нічого натомість. Саме про таке почуття і мріє більшість людей, адже воно дійсно окрилює, і в цей період люди відчувають душевний підйом. Їм все «по плечу», і неможливе стає можливим.

Закоханий чоловік все зробить, щоб його улюблений був щасливий, нехай навіть і без нього. Для нього важливо лише щастя партнера, а про себе він думає в останню чергу. Напевно, кожна людина хотіла б почути як відповідь на питання «Чому ти мене любиш?» - «Просто так, просто за те, що ти є». Але на жаль, цього удостоюється не кожна людина.

Більше інформації про витоки любові можна знайти в нашій статті - Чому ми любимо.

Якщо вас цікавить тема любові, то вам буде корисно ознайомитися з нашою статтею - Що значить любити людину.



Увага, тільки СЬОГОДНІ!