Як це - закохатися?

Як це - закохатися?

Про неї мріють, її жадають, іноді її бояться ... Її чекають, але іноді вона так і не приходить. Кохання! Багато хто вважає, що без любові немає в житті щастя. Якщо ви не знаєте, як це - закохатися, то ми розповімо вам про це з точки зору фізіології та психології.

Що таке закоханість?

Це сильне почуття, позитивне, радісне, спрямоване на іншу людину. Закоханість характеризується звуженням свідомості, коли об`єкт пристрасті оцінюється необ`єктивно. Всі його позитивні якості штучно перебільшуються, а все недоліків ніби не існує. Вся увага закоханого прикута до коханого, більше нічого не має значення. Закоханість пов`язана з сильним емоційним напруженням, це стрес для організму, тому такий стан не може тривати довго. В результаті закоханість переростає в любов або призводить до розчарування.

фізіологія закоханості

Вчені досліджували мозок людей, які були пристрасно закохані. Вони помітили, що стан закоханих кардинально відрізняється від стану людей, які відчувають просто сексуальний потяг, або тих, які знаходяться в тривалих відносинах.

У закоханого спостерігаються такі фізіологічні ознаки:

  • розширені зіниці;
  • підвищена пітливість;
  • прискорене серцебиття;
  • знижується концентрація уваги, пам`яті;
  • втрата апетиту;
  • безсоння, тривога;
  • весь організм знаходиться в збудженому стані, як після прийому сильнодіючих наркотиків.

гормони закоханості



У нашому організмі виробляються особливі гормони радості, які викидаються в кров і дарують нам відчуття радості і ейфорії. Саме ці гормони активно виробляються під час початкових фаз закоханості, саме вони не дають людині тверезо оцінювати ситуацію.

  • Адреналін. Спостерігається великий викид в кров гормону адреналіну, гормону стресу, саме він надихає закоханих на неймовірні подвиги. Заради улюблених вони готові "гори звернути".
  • Ендорфіни. При фізичному контакті з коханим виробляються ендорфіни - гормони задоволення і радості. Чим більше ендорфінів виробляється, тим щасливіше людина.
  • Дофамін. Цей гормон цілеспрямованості, який виробляється на початку закоханості і змушує людину здійснювати активні дії, щоб привернути увагу об`єкта пристрасті. Дофамін викликає прагнення володіти тим, що принесе нам блаженство і насолоду.

поведінка закоханих

Як вже говорилося, поведінка закоханого не відрізняється логічністю і свідомістю. З боку така поведінка може виглядати дивним і недоречним. Людина здається одержимим своїм почуттям. 90 відсотків думок закоханого зайняті об`єктом його прихильності. Як це - закохатися? Це означає розділяти всі думки і почуття партнера. Поведінка і все життя залежить від коханої людини - якщо улюблений веселий, я теж-якщо коханому погано - я теж страждаю. Спостерігається нав`язливе бажання щохвилини перебувати поруч з коханим, постійно контролювати його життя.

Якщо вже ви закохалися, то ви будете намагатися всіляко догодити чарівної персони, робити все, що йому сподобається. У закоханих спостерігається деяка жертовність - вони готові зробити все, щоб дорогій людині було добре, в тому числі пожертвувати власними інтересами. Все це свідчить про те, що закоханість - це відносини глибокої психологічної залежності від партнера. Згодом ця залежність може перерости в почуття любові або згаснути.



Увага, тільки СЬОГОДНІ!