Що таке любов?

Що таке любов?

Найкрасивіші слова про любов можна прочитати в класичних книгах, почути в піснях. Тільки згадайте, як оспівував це світле почуття А.С. Пушкін. Скільки поетів і письменників присвятили свої твори саме їй, всепоглинаючої і захоплюючої любові! Так, що таке любов? Визначення цьому почуттю дати досить непросто. Адже для кожної людини існує своя любов. А вона буває дуже різною.

визначення любові

Можна звернутися за відповіддю на яке вас цікавить до батьків або просто знайомим, переглянути літературу, на відповідну тематику. Вже там-то ви знайдете ціле море визначень на тему, що таке справжня любов. наприклад:

  • Кохання-це океан, в якому лише два корабля.
  • Кохання-це, коли людина може не роздумуючи віддати своє життя за іншу людину.
  • Любов-це невиліковна хвороба.


Справжня любов - коли двоє людей відчувають незрозуміле потяг один до одного, і відчувають готовність на будь-які божевільні вчинки. Вони не можуть прожити без улюблених очей, улюблених губ, улюблених рук. Є 5 ознак справжнього кохання:

  1. Люблячий чоловік відчуває свого партнера «своїм», поруч з ним вам просто хочеться бути самим собою.
  2. Два люблячих людини відчувають свободу. Тиску бути не повинно. Адже в любові немає нікого головного або підлеглого. Вона для всіх визначає однакові ролі.
  3. Здатність до співпереживання. Вподобання і смаки коханої людини автоматично стають загальними.
  4. Людина повинна відчувати, що це не закоханість, а саме любов. З усіма наслідками, що випливають.
  5. Любов може, як зайнятися, так і згаснути. Але вона не буває одноманітною.

У нашому фольклорі існує маса різних приказок і прислів`їв. І тільки любляча людина здатна зрозуміти, що за своєю другою половинкою і правда можна піти на край світу, і правда, що улюблений може бути набагато старше, адже кохання покірні всі віки. Приказка про кохання в курені теж правдива. Якщо звернутися до психології, то для поняття любові, там, теж є місце.



Кохання одне з вищих духовних почуттів людини. Воно багате самими різними емоційними відчуттями, і засноване на благородній почутті і високої моралі. Закохані люди схильні до самопожертви заради своїх других половинок.

фази любові

Отже, давайте розберемо, що таке почуття любові, на думку вчених. Є кілька фаз любові:

  • Перша фаза. Цей період можна охарактеризувати як закоханість. Вона починається з фенілетіленаміновой атаки. Коли організм атакує своє ж свідомість. Внаслідок чого, ви і відчуваєте закоханість. Ознаки закоханості наступні:
  • Глибоке дихання, зіниці розширені.
  • Прискорене серцебиття, безсоння. Цей стан може, тривати місяцями.
  • Можуть бути порушення артеріального тиску і температури.
  • Стає активніше виділення секретів шкіри, які мають ледь помітний тягне запах.
  • Погіршується апетит. Можливо схуднення.
  • Підвищується імунна система організму, хвороби на деякий час відступають на другий план.
  • Людина може відчувати легкість у всьому тілі, а також може з`явитися ілюзія, що будь-які питання вирішуються легко і просто. Але практика показує зовсім інші результати, так як в цей період дуже низька здатність мислити тверезо.
  • Протягом практично всього дня, людина відчуває почуття щастя. Це пояснюється викидом в кров порції гормонів.
  • Друга фаза. Після викиду в кров Фена, туди ж надходить нова речовина, що служить для розчищення шляху до об`єкту любові, воно називається-адреналін. Якщо почуття взаємне, то людина невтомний. А якщо любов навзамін, то людина може ставати злим і агресивним. Адже його не зрозуміли, не прийняли і не оцінили.
  • Третя фаза. В організмі, у великій кількості, виробляється амфетамін. Він служить для підтримки закоханої людини в почутті ейфорії.
  • Четверта фаза. Вона настає після амфетаміну. В організмі виробляється допомін. За допомогою цієї речовини, людина перестає, бояться нового, і погоджується на близькість, і присутність, в своєму житті, іншої людини. Під час цієї фази, закоханий приймає рішення щодо спільного проживання зі своєю половинкою.
  • П`ята фаза. В організмі виробляються ендорфіни. Вони забезпечують відчуття ніжності, спокою. Людина відчуває задоволення від спільного проживання. У жінок вироблення ендорфіну супроводжується окситоцином, який виконує масу корисних функцій в організмі, і викликає бажання піклуватися про іншу людину. У чоловіків відбувається вироблення прогестерону. Жінка зазвичай переходить в п`яту фазу з настанням вагітності. Вся принадність цієї фази, полягає в тому, що вона не обмежена в часі. Але це зовсім не гарантує, що ви будете один одному вірні до скону.
  • Фінальна фаза. Ця фаза може настати, приблизно, через тридцять місяців. З очей спадає рожева пелена, і люди з`являються один перед одним без ілюзій, такими як вони є. В результаті, пара починає розуміти, що вони створені одне для одного, або ж навпаки, що вони абсолютно чужі люди, у яких немає ніяких спільних справ і інтересів.

Тепер ви знаєте, що таке любов з наукової точки зору. Але, щоб все це відчути на собі, і відчути красу кожної хвилини, необхідно знайти об`єкт симпатії і просто, безоглядно, шалено, закохатися і віддатися цьому почуттю. Адже це так прекрасно, коли два серця б`ються в унісон.



Увага, тільки СЬОГОДНІ!