» » » Що таке справжня любов?

Що таке справжня любов?

Що таке справжня любов?

Дамо спокій пишномовні цитати і спробуємо просто зрозуміти, що таке справжня любов і чим вона відрізняється від «несправжнього» почуття. Питання про кохання пліч-о-пліч йде з проблемою людського его. Саме так і можна виділити справжню любов від спалахнула пристрасті.

Яка вона - справжня любов?

Перед кожним рано чи пізно постає питання: або ми щось робимо для себе, або намагаємося зробити що-небудь для іншої людини, яка поруч. У першому випадку ми чинимо егоїстично. У другому ... як правило, теж. Для того щоб в цьому переконатися, досить задати собі просте запитання: а для чого ми щось робимо для інших? Причини можуть бути різними: нам приємно, щоб людина похвалив нас, ми йому чимось зобов`язані, нам від нього щось потрібно і т.п. А буває так, що нам хочеться, щоб людині просто було приємно, щоб він посміхнувся. У цьому теж є своя частка егоїзму, але саме таке відчуття тільки і можна назвати справжнім коханням. Справжня любов проявляється не в тому, що ми чогось очікуємо або не очікуємо натомість, це просто романтичні фантазії.

Насправді, всі чекають хоча б подяки, так вже ми влаштовані. Істинність любові проявляється в готовності пожертвувати чимось заради щастя іншого, отримавши натомість хоча б посмішку або просто «спасибі». А проявлятися це може по-різному. Хтось допомагає сироті, хтось дарує комп`ютер улюбленому чаду, хтось обсипає квітами улюблену жінку. Здійснити подібний безкорисливий вчинок - ось що означає справжня любов. Неважливо, що це буде, важливо, що цей мотив йде від серця, від пориву щось зробити для того, хто поруч з тобою. Перше і єдине відміну справжнього кохання від «любові звичайної» полягає в тому, що перша - фактично безкорислива, невимоглива, а друга - вкрай егоїстична.

Чи є справжня любов?



Озирніться навколо, подивіться на природу. Птахи вигодовують своїх пташенят, тварини - своїх дитинчат. Хіба очікують вони щось від них взамін? Нічого. Але це просто інстинкт. Людині ж дано щастя свідомо робити такі вчинки. Все ж не втримаюся від того, щоб не згадати одного мудреця. Він говорив про те, що безкорисливість вигідно. Але чому? Та хоча б тому, що можна десять разів обпектися на цьому, але в результаті придбати такий скарб у вигляді любові чи дружби, про який можна було хіба що мріяти.

Насправді, безкорисливість не так вже й складно відрізнити. Людина просто робить щось для вас. Хлопець може обсипати вас квітами, дарувати подарунки, запрошувати вас в кафе або в ресторан, і зовсім не для того, щоб затягнути вас в ліжко. Йому в даному випадку потрібно набагато більше, а у тих, хто жадає виключно плотських розваг, терпіння вистачить ненадовго. Точно так само і дівчина може надавати молодій людині різні знаки уваги з різних причин. Єдиний спосіб перевірити - це відповісти. Звичайно, нас можуть обдурити, але хто не ризикує хоча б у чомусь, той зовсім нічого не отримає від життя. Саме тому потрібно відповідати на такі пориви і самим не соромитися проявляти себе так само. Тільки так можна дізнатися і осягнути те справжнє щастя, іменоване чистої, безкорисливої любові.



Увага, тільки СЬОГОДНІ!