Що значить любов?

Любов не піддається опису жодної науці, особливо перше кохання. Саме тому, дане явища являє собою зразок незримою потужної енергії, яка, втім, має цілком реальне фізичне вплив на об`єкти. Сьогодні, ми торкнемося одну з найважливіших тем для будь-якої людини. Що значить любов? Спробуємо відповісти на це питання, заздалегідь знаючи, що точної відповіді дати не можна. Отже:

"Світ обертається навколо любові. Він схиляє перед нею коліно"

Не дано зрозуміти любов хоч якимось чином тим, хто з цим почуттям не зустрічається віч-на-віч. Тільки ті, хто випробував глибоку прихильність до людини, можуть точно сказати, що відчували любов. При цьому, ніхто з цих людей не може чітко сформулювати і описати це почуття. Як правило, все зводиться до того, що людина описує свої відчуття, придумує образи і порівняння, ну а предмет розмови потихеньку вислизає все далі і далі. Чому так виходить? Що змушує відключатися наш розум? Що для людини означає любов? Твір не зможе відповісти на це питання. Знадобиться кілька томів!



Існує теорія, яка говорить про те, що любов - це всього лише взаємодія гормонів і нервових клітин нашого організму. У знаменитому фільмі "Адвокат диявола", де головні ролі виконали чудовий дует Кіану Рівз і Аль Пачіно, йдеться про те, що любов - це все одно, що об`їсться шоколадом. Але наскільки справедливо дана думка? Напевно, не все так просто. Що значить слово "любов" ... Воно змушує нас відчувати щось незрозуміле в собі.



Якщо ви, дорогий читачу, прагнете знайти в нашій статті чіткий і простий відповідь на питання про те, що таке любов, то ви на жаль не будете задоволені. Наше суворе переконання полягає в тому, що любов грунтуватися на особистому досвіді. Іншими словами, кожна людина повинна самостійно відповісти на питання про сутність любові. Як і кожна особистість, любов цілком і повністю унікальна. Будь-яке тепле почуття до об`єкта обожнювання не можна звести в загальну класифікацію або визначити для нього якийсь клас. Тим не менш, багато роботи людської культури в різних жанрах виділяють приблизні ознаки того, що можна назвати справжнім коханням. Давайте спробуємо зібрати ці ознаки воєдино в нижче наведеному списку:

  • Зациклення думок на предмет любові. У кожного люблячого є людина, яка володіє особливою цінністю в його житті. У момент зародження і бурхливого розвитку любовного почуття все думки людини, спрямовані тільки на коханого.
  • Переважання позитивних емоцій по відношенню до предмету любові. Важко уявити ситуацію в житті, забарвлену більш яскраво в емоційному плані, ніж ту, коли ми закохуємося. Крім позитивних емоцій виникають і негативні. Причому інтенсивність тих і інших дуже висока.
  • Велика полярність почуттів, емоцій і поведінки. Як відомо, справжня любов часто супроводжується різко раціональним поведінкою. Однак, всі ми люди різні. Хтось страждає від своєї ірраціональності, будучи не в силах контролювати себе. Хтось може, навпаки, оволодіти собою. Ні той, ні інший варіант не є правильними. Предмет нашої розмови занадто узагальнено, щоб давати чіткі рекомендації до дії.
  • Велике піднесення і зростання рівня активності. Даний ознака дуже важливий для будь-якої людини. Перебуваючи в стані закоханості ми отримуємо величезний приплив життєвих сил і енергії, який можна направити в потрібне русло. На жаль, в разі нерозділеного кохання, ми відчуваємо зовсім протилежні відчуття, що, відповідно, негативно позначається на нашому житті і здоров`ї. Крім того, стан підвищеної працездатності, згідно актуальним дослідженням у цій галузі, приносять більш гірші результати. Оптимальний робочий стан - це стан "золотої середини".

Ось, що означає справжня любов. Всі перераховані характеристики можна віднести, в основному, до почуття любові, яке переживається в позитивному ключі. Така ситуація характерна для випадків розділеної любові, тобто коли предмет ваших теплих почуттів охоче відгукується. Але, як відомо, буває любов нещасна. Докладніше поговоримо і про це.

Нерозділене нещасна любов - це те почуття, яке може бути дуже небезпечним для людини. Коли індивід стикається з ситуацією краху своїх надій і цілей, він потрапляє в капкан фрустрації своєї потреби. Що мається на увазі? Справа в тому, що будь-яке почуття людини будується і виникає на основі інстинктів. Інстинкти визначають потреби. Потреба - це якийсь енергетичний поштовх, який спонукає людину до тих чи інших дій. Іншими словами, потреба необхідна нам для організації нашого виживання в найширшому сенсі цього слова. Таким чином, отримавши відмову в особистих відносинах, людина позбавляється можливості реалізувати свій потенціал. Саме в зв`язку з цим виникають різні психологічні проблеми, які можуть негативно відіб`ється на його життя. Що можна порадити в даному випадку? Як бути в ситуації нерозділеного кохання в житті? Найкраща порада полягає в тому, щоб звернутися за допомогою до професійного психолога. Часом, всього однієї консультації вистачає, щоб позбавиться від негативних емоції і по-іншому поглянути на проблему.



Увага, тільки СЬОГОДНІ!