» » » Скільки триває любов?

Скільки триває любов?

Скільки триває любов?

Про любов згадують все: майстри слова і звичайні люди, молоді і літні, люди різного матеріального достатку. Вона допомагає перевірити почуття однієї людини до іншої. І, здається, час не владний над щирою любов`ю, але психологи регулярно визначають, скільки триває любов. Давайте і ми розглянемо це питання, з точки зору різних фахівців.

Періоди "життя" любові

Існує думка, що з часом любов переходить в дружбу і повагу. Це досить спірне питання. Адже час не впливає на наше ставлення до дітей, до близьких родичів. Так чому ж любов може охолонути до чоловіка? Хіба що, любов не була настільки міцною і міцною, щоб на ній будувати сім`ю. І все ж, чи є термін "життя" у любові, а якщо є, скільки триває любов?

Психологи визначають два види любові. Перший, зазвичай називають - закоханістю. І він властивий не тільки підліткам, які перебувають під впливом гормонів, але і вже зрілим людям. Причому, закоханість у останніх, може тривати кілька років, поки люди добре не впізнають один одного. Що властиво цього періоду? Взаємні почуття тепла, сексуальна пристрасть і потяг один до одного, спорідненість душ. Триває цей час від двох до чотирьох років.



А ось, другий вид любові, має на увазі серйозні почуття глибокої поваги і прихильності. Як завжди, приходить подібне кохання на все життя. Тепер подружжя розуміють, що їхнє спільне життя - це праця.

З чим її можна порівняти? Наприклад, з вивченням іноземної мови. Чи не здавалося вам дивним, чому малюк швидко вчить незнайомий йому мову, а дорослі прикладають зусилля для цього? Малюкові легко запам`ятати мову, який він чує постійно. Його мозок вбирає звуки і значення слів, і через короткий час він починає говорити не без його участі. А дорослий, запам`ятає кілька фраз і тільки через час, коли навчиться думати на іноземній мові, йому буде легше і говорити. З проявом любові, точно так же. Зусилля, робота, терпіння, розуміння - це помічники в прояві любові.

Дослідження про терміни любові



І в цій області нашого життя проходять наукові дослідження. Наприклад, у Великій Британії нейрофізіологи і психологи визначили "хімічну" залежність любові і вплив на неї різних факторів. Виявляється, на прояв любові впливає: навколишній світ, місце проживання, харчування, спільне проведення часу. Ці вчені вивели формулу, по якій можна легко визначити, скільки років проживе пара. Отже, скільки любов триває, залежить від спільності інтересів обох закоханих: музичний, літературний смак, перевагу в їжі, дозвіллі.

Існує думка, що довше і міцніше любов у політиків однієї партії. Їм експерти віддають 83% своїх голосів, вважаючи, що такі погляди дуже об`єднують. У них однакова потреба і в роботі, і в самоті.

Думки про довговічність любові

У чому намагаються нас переконати фільми, телепередачі і книги? Вони стверджують, що найміцніша любов - любов з першого погляду. І така любов триває вічно. Але, що можна побачити в перші моменти спілкування або зустрічі поглядом? Погодьтеся, але тільки зовнішню привабливість, а за цими критеріями важко судити про характер людини. Та й будь-що можна встигнути закохатися за кілька хвилин або годин? І скільки ж може тривати така любов? Навіть, якщо людина сама розповість про себе, це буде означати, що ви вже добре знайомі. Для міцних, справжніх відносин - потрібен час!

Статистика говорить, що бурхливі три роки спільного життя, відзначають швидкоплинну любов. У цей період закохані живуть загальними планами, фантазіями, надіями, почуттями і відчуттями. В кінці цього зльоту емоцій, супутник життя бачиться зовсім не таким, яким був при початку перших місяців відносин. Що сталося? Відкрилися очі на слабкості іншого, які раніше були пробачити? Ось тепер прийшов час корінних змін: змиритися з недоліками або переробити милого? Змінити його вам не вдасться, а ось пристосуватися - цілком реально. І намагайтеся бачити найчудовіші його якості. Тепер починається наступний етап "життя" любові - вміння долати труднощі, взявши за руку коханого.



Увага, тільки СЬОГОДНІ!