Чи існує любов?

Чи існує любов?

Питання про існування любові розбурхує уми мільйонів. Звичайно, більшість людей вважає, що справжня любов є, адже всі її випробовували. Більш того, її можна побачити. Вона добре читається в очах закоханих. Вогонь пристрасті і бажання огортає серця закоханих, змушуючи їх битися частіше. Так чи існує справжня любов, запитаєте ви. Ця відповідь кожен повинен знайти для себе сам.

Чи існує любов з першого погляду

Любов буває тільки з першого погляду. Для того щоб закохатися людині досить тридцяти секунд. Цей факт підтверджений вченими. За цей час легко можна встигнути оцінити зовнішність (фігуру, зріст, колір волосся ...) і склад розуму людини протилежної статі. Багато хто може заперечити, сказавши, що вони були знайомі зі своїм партнером кілька років і лише потім закохалися одне в одного. І у цього факту є пояснення. Наш мозок постійно будує нам підступи. Ви просто могли бути не готові для цих відносин або залучені в інші. Тільки коли свідомість повноцінно обробить інформацію, закладену в підсвідомість, про те, що ця людина вам подобається, тільки тоді можливий розвиток відносин і, звичайно, закоханість. Саме тому можна стверджувати, що будь-яка любов трапляється з першого погляду, а проявляється лише тоді, коли людина готова до неї.

закоханість

Перш ніж людині вдається по-справжньому полюбити, він переживає період закоханості. Це тяжіння, яке виникає на гормональному рівні. Закоханість супроводжується яскравими, пристрасними відносинами, сильним сексуальним потягом, підвищеною емоційністю і перепадами настрою.

Чи існує вічна любов

Любов не може тривати вічно. Доведено, що почуття, які проявляють закохані, викликані підвищенням в крові гормону дофаміну і норадреналіну (норадреналіну). Вважається, що любов зароджується в серці, але це не так. Першоджерелом, що випускає ці гормони, є мозок, а точніше його найдавніші відділи, які збереглися від наших первісних предків.



Одночасно з підвищенням дофаміну і адреналіну в крові, знижується кількість серотоніну (гормону задоволення). Недолік серотоніну призводить до зниження настрою, що призводить до асоціацій, що любов викликає страждання. Надлишок адреналіну призводить до підвищення натхнення і відчуттям польоту, підйому. Дофамін є гормоном мети. Він примушує нас домагатися бажаного об`єкта.

Однак час любові не вічне. Встановлений вченими факт свідчить про те, що стан закоханості триває від 12 до 17 місяців. Цього терміну цілком достатньо щоб добитися взаємності або отримати відмову. Якби любов була вічною, вона б спалювала в своєму полум`ї щасливі пари і люди страждали б від виснаження, а відкинуті коханці помирали б від страждань.



У рідкісних випадках закоханість може тривати до трьох років. Найчастіше це проявляється у людей, які страждають від нерозділеного кохання. Для щасливих коханців природа передбачила механізм, який гасить гаряче полум`я пристрастей, перетворюючи його в рівний, помірний вогонь.

період стабільності

Коли пара остаточно зійшлася, у любові починається новий етап. Любовні ласки виробляють в організмі окситоцин і вазопресин - гормони прихильності і ніжності. Ці речовини в організмі безпосередньо впливають на виробництво потомства і формування дивовижних відносин, які пов`язують матір і дитину.

Саме окситоцин і вазопресин є протиотрутою від любові. Вони пригнічують гормони пристрасті і при цьому підвищують почуття прихильності.

Фаза прихильності триває рівно стільки, скільки потрібно для того, щоб виносити і вигодувати дитину. Цей термін становить чотири роки. Після цього багато відносини розпадаються.

Пари, які перебувають у шлюбі довгі роки, не мають гормональної зв`язку. Їхні почуття засновані не на підсвідомому поведінці, закладеному нашими стародавніми предками, а на людських відносинах. Це вже зовсім інші почуття. Як їх називати, вирішувати вам. Чи то дружба, то чи вічна любов.



Увага, тільки СЬОГОДНІ!