» » » Чому люди чорні?

Чому люди чорні?

Чому люди чорні?

Навколишнє середовище безпосередньо відбивається на нашому зовнішньому вигляді - таким способом природа піклується про здоров`я і безпеки нашого організму. Саме тому люди, що живуть на різних континентах, в різних географічних поясах, кліматичних умовах, можуть значно відрізнятися один від одного зовні. Це стосується також і темношкірих людей. Детальніше про те, чому люди чорні, читайте далі.

Чому буває темна шкіра?

За придбання шкірою шоколадного відтінку відповідає пігмент під назвою «меланін». Він присутній в шкірі людей абсолютно будь-якої раси. Відрізняється лише його кількість: якщо меланіну мало, то шкіра світла, якщо багато, то темна (причому відтінок може бути від легкого смаглявого до майже чорного). Виробляється речовина у відповідь на вплив сонячних променів. Саме тому нам вдається так добре засмагнути на пляжі.

У жителів жарких місць (наприклад, Африканського континенту, Азії) шкіра від народження більш темна - ось чому у афроамериканців шкіра чорна. Це є природним захисним фактором, що дозволяє людям переносити агресивне сонячний вплив. Темношкірі люди не обгорають на сонці, не отримують опіки, властиві белокожім. Разом з тим, знижується і відсоток ракових захворювань у людей з темною / смаглявою шкірою в порівнянні з білошкірими расами.



Що стосується того, як з`явилася ця особливість організму у жителів особливо сонячних регіонів, то це стало закономірною реакцією організму на хворобу, травми, викликані сонячним впливом. В процесі еволюції шкіра людини адаптувалася до умов життя. В іншому випадку людина просто не вижив би в них. Сталося це, якщо вірити дослідникам, в проміжку між 1, 8-1, 2 мільйонів років тому. Далі корисний ознака почав передаватися на генному рівні з покоління в покоління, породивши раси людей з темною шкірою (негроїдної, монголоїдної та ін.).

Також вам можуть бути цікаві інші статті з розділу Біологія.



Увага, тільки СЬОГОДНІ!