» » » Яких квітів бувають очі?

Яких квітів бувають очі?

Яких квітів бувають очі?

Питання - скільки кольорів очей, мучить багатьох людей. На сьогоднішній день вчені розрізняють 8 основних кольорів очей. Колір очей визначається пігментацією райдужної оболонки очей. Оболонка складається з переднього і заднього шарів.

Від характеру розподілу пігментів в передньому шарі багато в чому залежить колір очей. Задній шар завжди має темний колір (виняток - альбіноси). Розглянемо кожен з квітів і дізнаємося, яких кольорів бувають очі.

синій

Райдужна оболонка ока людини не містить ні синіх, ні блакитних пігментів. Синій колір є результатом розсіювання світлових променів. Внутрішній шар райдужної оболонки насичений меланіном, дуже часто такий колір очей у немовлят (кілька перших місяців).

блакитний

Головна відмінність від синього кольору - це щільність волокон, вона вище. Світлий колір волокон робить свій вплив. Взагалі, блакитні очі - це мутація в генах, яка знижує вироблення меланіну, мутація сталася близько 5-10 тис років тому. Дуже часто володарями блакитних і синіх очей є вихідці з Прибалтики і Північної частини Європи.

сірий

Сірі і блакитні очі схожі, відмінність - більш щільні волокна (у сірих очей). Меланін дає слабкий жовтий відтінок. Сірі очі часто зустрічаються у європейців зі Східної та Північної Європи. У Росії велика частина населення є власниками такого кольору очей, також колір зустрічається у жителів Африки і країн Сходу.

зелений

Колір характеризується малою кількістю меланіну. У зовнішньому шарі знаходиться жовтий і світло-коричневий пігмент. Їх змішання і подальше розсіювання дає зелений колір. Є багато відтінків зеленого кольору. Найчистіше зелений колір практично не зустрічається. Носії таких очей живуть в Центральній частині Європи, рідше В Південних частинах Старого Світу.

бурштиновий



Бурштиновий колір очей характеризується золотисто-зеленим (рідше червонувато-мідним) відтінком. Досить рідкісний колір очей.

болотний

Колір таких очей - це змішані кольору. Відтінок може змінюватися в залежності від освітленості приміщення. Зміст меланіну - середнє. Рідкісний колір очей.

Карий

Карий колір - найпопулярніший колір очей в світі. Переважає на всій території Землі.

Чорний

Будова райдужної оболонки схоже з коричневою, але концентрація меланіну просто позамежна, світло не розсіюється, а поглинається. Такий колір очей зустрічається у представників негроїдної раси, а також у жителів Азії.

Тепер ви знаєте все про колір очей і можете визначити, якого кольору очі у вас і ваших близьких.



Увага, тільки СЬОГОДНІ!