» » » » Що означає зелений колір?

Що означає зелений колір?

Що означає зелений колір?

Все навколо нас подібно веселці. Є й сині, і білі, і зелені фарби. Вони зберігають у собі таємниці: в філософії, в одязі і в кожній людині.

Зелений - колір спокою

Мені не раз доводилося замислюватися про те, що означає зелений колір. Я прочитала багато літератури, яка дала мені гранично проста відповідь. Зелений - це колір рослинності. Він асоціюється з весняним відродженням природи, очікуванням гарного врожаю і молодістю.

Різні країни - різні значення

У кожній країні свій символ і свої звичаї. В Японії - зелений колір - символ сільськогосподарських обрядів. В Європі - знак вічної любові і надії. В Індії - символ Будди, який представляє кармічний тип людини. У християнстві - це символ пов`язують із земним життям Христа і святих.

Одяг в зеленому кольорі

Ще з давніх часів, колір в одязі носив певний характер. У Стародавньому Римі одяг в зелених тонах позначала зніженість і неприродні схильності.

У сучасному суспільстві цей колір говорить про внутрішню гармонію і самоконтролі. Найчастіше зелений колір віддають перевагу відкритим люди, з якими можна поговорити на будь-які теми. Однак, такі люди дуже обережні і вважають за краще спостерігати ніж діяти.



Це колір освіченості і культурності, він насичує енергією і допомагає позбутися страхів і комплексів.

Магічна сила зеленого каменя

Камінню завжди надавали особливого значення. Академік А.Є. Ферсман писав про те, що смарагд ще з давніх-давен цінувався більше інших каменів і називався «камінь сяйва». Його глибокий зелений колір вважався виразом життя, чистоти і молодості. Люди стверджували, що він володіє таємничою силою і може зцілювати хвороби, а також приносити щастя. Грузини вірять, що в смарагді відображаються таємниці майбутнього і сьогодення.

Магія кольору очей

Що означає зелений колір очей, сказати однозначно важко, так як в давнину володарями такого кольору вважали відьмами і пов`язували з божевіллям і дияволом.

У нинішній час, кажуть, що ці люди дуже ранимі, ніжні. Любов в їхньому уявленні - це щось святе. Вони бережуть її і зберігають як зіницю ока. Зеленоокі люди добрі і великодушні, але ніколи не прощають образу, навіть найближчій людині. Якщо похитнути довіру таких людей, вони можуть перетворитися з лицарів в диявола, принципового і твердого в своїх рішеннях.

Зелені очі і по сей день залишаються загадкою. Може, коли-небудь, нам вдасться пізнати істину наших очей. Ну а поки, нам залишається тільки пізнавати, вивчати і боротися зі своїми поганими якості, залишаючись при цьому лицарем, людиною з розумом та великою правдою душі, яка здатна перемогти будь-які негаразди.



Увага, тільки СЬОГОДНІ!