» » » » Що означає жовтий колір?

Що означає жовтий колір?

Що означає жовтий колір?

Чи замислювалися ви про те, що означає жовтий колір? Жовтий - це прекрасний життєрадісний колір, але так здається тільки на перший погляд. Давайте розберемося у всіх особливостях і сенсах сонячного кольору.

Жовтий колір в психології

Жовтий колір надає стимулюючу і збудливу дію на мозок. З фізіологічної точки зору він тонізує, стимулює зір і нервову діяльність. У природі жовтий колір привертає і вказує на небезпеку (квіти, бджоли). А поєднання чорного і жовтого є поєднанням найбільш контрастних кольорів, тому воно найбільше привертає увагу. Згадайте бренд Білайн.

Жовтий колір в інтер`єрі

Жовтий - це колір мудрості, ясності розуму, оптимізму, почуття гумору, практичності і інтелекту. Сприяє допитливості і пізнання. В цілому це стимулюючий колір, як уже було сказано. Також жовтий колір допомагає концентрації, уважності, прийняття чужих точок зору, організовує і покращує пам`ять, сприяє прийняттю виважених рішень і ясного мислення. Але занадто велика кількість жовтого стомлює. Тому жовтий в інтер`єрі підходить для робочого кабінету або вітальні, але не варто використовувати його для спальні, оскільки буде дуже складно заснути.

Жовтий колір в філософії

В астрології жовтий колір - це колір Меркурія. З найдавніших часів жовтий, звичайно, зв`язувався з сонячним кольором і золотом. У багатьох народів жовтий вважався символом багатства, відмітною ознакою знатних осіб. Однак одночасно він є і кольором хвороби, потойбічного світу і смерті. У деяких народів Азії жовтий колір асоціюється з трауром, сумом і смертю. У Європі жовтий хрест позначав чуму. А чорно-жовтий прапор - карантин. І це не випадково. Згадайте, як позначаються ядерні відходи чорним і жовтим.



Люди, які віддають перевагу жовтий, незалежні, відкриті, мобільний, товариські, прагнуть зняти напругу. Але кажуть, що вибір жовтого може говорити про самообольщении, самопрінужденія, поверховості і невпевненості в майбутньому.

Що означає жовтий колір квітів?

Оскільки у слов`янських народів жовтий вважається кольором ревнощів зради, то дарувати жовті квіти вирішуються не всі. Цей стереотип навіть закріплений в російських піснях. Наприклад, Наташа Корольова заспівала про "жовті тюльпани - вісники розлуки". Хоча є дівчата, які дуже люблять цей колір.

Тепер ви знаєте про жовтий колір досить, використовуйте ці знання з розумом.



Увага, тільки СЬОГОДНІ!