» » » Якого кольору карі очі?

Якого кольору карі очі?

Якого кольору карі очі?

Деяким людям незрозуміло таке визначення кольору очей, як «карі». Дійсно, чому темно-коричневу райдужну оболонку не називають просто темно-коричневої? Вся справа криється, на думку фахівців, в так званому, «якорі» - ментальної звички. Тобто, пізнаючи світ в дитинстві, ми почули про карих очах від батьків або вихователів у дитячому садку і прийняли цю інформацію, як належне.

Що стосується самого слова «коричневий», словник Володимира Даля дає йому визначення «бурий, каштановий, кавовий». Відбувається це прикметник від давньоруського слова «чорний».

Продовжуючи розмову про те, якого кольору карі очі, не можна не відзначити наступного. У різних людей коричневий колір може виглядати по-різному, тобто мати свій певний відтінок. Так, наприклад, одна людина може мати золотисто-карі очі, а інший - зелено або сіро-карі.

Колір і відтінок очей залежить від вмісту меланіну у райдужній оболонці ока. Якщо цієї речовини багато, забезпечується поглинання низькочастотного світла. Відбите світло, в результаті, дає коричневий (карий) відтінок. Чим більше в очах людини меланіну, тим темніше вони виглядають.

Цікаво, що носії англійської мови також рідко називають карі очі просто коричневими - «brown». У них для визначення цього кольору є своє слово "hazel", яке дослівно можна перекласти, як горіх.



Увага, тільки СЬОГОДНІ!