» » » Чому люди пукають?

Чому люди пукають?

Чому люди пукають?

Поговоримо сьогодні на таку делікатну тему, як людські пуканья. А саме, чому люди пукають, і з якими процесами в організмі це пов`язано.

Процес травлення в людському організмі, насправді, дуже складний. Якщо говорити коротко, то пукають люди завдяки життєдіяльності бактерій в кишечнику. Однак давайте розглянемо весь процес більш докладно, щоб зрозуміти, чому саме люди пукають.

Головним завданням травлення, є витяг з поглинається людиною їжі поживних речовин. Спочатку їжа подрібнюється в роті і обробляється спеціальними ферментами. Потім їжа потрапляє безпосередньо в шлунок і змінює свою структуру завдяки білкам і шлункового соку. Потім в суміш, яка раніше була їжею, додається печінковий фермент, який сприяє розкладанню жирів. Ось така оброблена суміш і потрапляє потім до нас в кишечник. Безліч поживних речовин, під час цього процесу засвоюються, тим не менш, не все. Існують такі речовини, молекули у яких щодо великі, і щоб вони засвоїли, потрібна певного роду допомогу.



Саме для цього нам і потрібні корисні бактерії, які мешкають у нас в кишечнику. Вони допомагають нам засвоїти організмом корисні речовини. В результаті діяльності таких корисних бактерій і утворюються гази - сірководень, метан і так далі. Це і є той газ, який з нас виходить, коли ми псуємо повітря.

Чому людина часто пукає і як з цим боротися

Здорова людина пукає не надто часто. Тому, якщо Ви виявили у себе таку проблему - зверніться до лікаря гастроентеролога. Фахівці призначать лікування і допоможуть Вам у цій проблемі. Ми ж, у свою чергу, наведемо парочку народних рецептів:

  1. Приймайте зелене листя часнику;
  2. Додавайте в їжу тмин;
  3. Пийте чай з ромашки;
  4. Посипайте їжу порошком кропу.

Пробуйте один з методів, не потрібно робити все відразу. А краще - відразу зверніться до лікаря-фахівця. Швидше за все, у людини, який часто пукає, не все гаразд з мікрофлорою в кишечнику.



Увага, тільки СЬОГОДНІ!