» » » Чому не можна запивати?

Чому не можна запивати?

Чому не можна запивати?

Всі ми з дитинства звикли запивати їжу. Однак сузествует думку про те, що робити це шкідливо. Розглянемо докладніше, чому не можна запивати їжу.

Запивання їжі вважається однією з головних причин проблем з травленням. Справа в тому, що сам процес травлення починається ще в роті. Рідина розмиває слину, що заважає переварюванню.

Далі рідина зменшує концентрацію шлункового соку, тому їжа перетравлюється не повністю і в шлунку. Неперетравлені їжа спускається в нижні відділи травної системи, де починає бродити і загнивати. Результати бродіння всмоктуються в кров, що і призводить до поступового отруєння організму і викликає захворювання.

Інша небезпека запевняє полягає в тому, що вода зменшує термін перебування їжі в шлунку, викликаючи тим самим почуття голоду.

Запивання жирної їжі холодними напоями веде до того, що жир застигає в шлунку, дуже сильно сповільнюючи процес травлення. Що стосується молочних напоїв, то запивання молоком веде до бродіння в кишечнику, а кефір і ряжанка взагалі вважаються їжею, і їх краще вживати окремо.

Часте запивання багатим таніном чаєм призводить до зниження засвоєння продуктів.

Дієтологи рекомендують пити за півгодини до прийому їжі або ж через годину після закінчення, віддаючи перевагу чистій воді або свіжим сокам.

Дізнатися більше про напої можна зі статей цих розділів:

  • Безалкогольні напої
  • їжа та напої


Увага, тільки СЬОГОДНІ!