» » Чому люди самотні?

Чому люди самотні?

Чому люди самотні?

Самотність - одна з серйозних проблем сучасності. За неофіційними даними, в Росії налічується близько 40% одиноких людей, в США загальна кількість «одинаків» теж наближається до цієї цифри. Але в чому причина самотності?

Давайте спробуємо розібратися, чому люди самотні і як з цим боротися.

причини самотності

Вчені протягом довгого часу досліджували причини самотності і прийшли до висновку, що самотніх людей можна розділити на кілька категорій:

  • Стиснення або нелюбов власного «я». Найчастіше сором`язливі люди або ті, хто не любить себе (через зайвої ваги, зросту, кольору очей чи інших причин), залишаються один на один зі своїми проблемами. У такому випадку людина не впевнена в тому, хто йому саме потрібен або може підійти.
  • Ідеал. Також самотніми можуть бути ті, хто вибрав собі незбагненний або неправильний ідеал. Людина може придумати собі ідеал свого супутника, а в реальному житті просто не знайти підходящу кандидатуру.
  • Чужа роль. Якщо людина ховається під різними масками, граючи чужі ролі, то і в реальному житті він може бути самотній.
  • Небажання робити перший крок. На сьогоднішній день молоді люди, та й не тільки, вважають за краще чекати, поки хтось за них зробить перший крок назустріч своїй долі, так як багато хто помилково вважає, що доля їх все одно знайде.
  • Боязнь людей. Можна зустріти одиноких людей, які просто бояться бути ошуканими і відданими, тому і вибирають проводити час на самоті. Сюди ж можна віднести і людей, які були віддані і тепер бояться підпускати знову людей до «свого серця».


Пам`ятайте, самотність - стан душі. Якщо ви хочете його змінити, то необхідно щось в собі міняти, і тоді у вас вийде вирватися з цієї пастки.

Читайте також:



Увага, тільки СЬОГОДНІ!