» » Чому я самотня?

Чому я самотня?

Чому я самотня?

Чому я самотня? Часто таке питання задають собі красиві успішні з хорошим характером жінки. Вони допитливо дивляться в дзеркало ізo дня в день і питають: Що ж в мені не так? Вони чекають принца на білому коні, а він все не приїжджає. З кожним роком самотності суспільство все з великою підозрою ставитися до такої жінки, вважаючи її збитковою, раз вона не здатна створити сім`ю. До чоловіків холостякам в суспільстві ставляться куди більш поблажливо. У самотньої жінки все більше і більше ростуть комплекси, досягаючи воістину неймовірних розмірів. Здається, з цієї трясовини вже не вибратися, і жінка приречена коротати свої дні в гордій самоті. Але чи так це? Давайте розберемося в прічінаx довгої самотності жінки, і як можна його уникнути.

Чому я самотня?



Зазвичай, жінки страждають особливо сильно від нестачі любові, тобто від відсутності чоловіка в їхньому житті. У них так само часто не буває друзів і подруг (адже часто в гонитві за женихами дівчата перестають спілкуватися з подругами, щоб виключити конкуренцію з їхнього боку). Самотні жінки перебувають ніби в емоційному вакуумі, і страждають від цього ще більше. Коли дівчина одна, їй не для кого бути красивою і не для кого готувати фірмові страви. Вона намагається виправдати свою самотність словами "самостійність", "самодостатність", "свобода". Насправді дуже непросто проводити вихідні та свята зі старенькою мамою або з улюбленим котом. Отже, які ж можливі причини жіночої самотності?

  • Очікування принца на білому коні. В юності жінка придумала собі ідеал - прекрасного принца на прекрасному ж білому коні. Він прекрасний, багатий, ніжний і т.д. І ось вона чекає місяцями і роками, але його все немає. Після довгих років очікування, такі жінки схильні впадати в депресію, занижувати свої достоїнства, втрачати віру в свою удачу. Справитися з цією проблемою жінці допоможе психолог - він зніме психологічну установку, згідно з якою дівчина повинна чекати прекрасного юнака блакитних кровей. Може варто звернути увагу на найближче оточення, де напевно багато поклонників, теж гідних чоловіків, хоча і не принців. У цій же категорії складаються жінки, які пред`являють чоловікові завищені вимоги. Зазвичай вони самі успішні і привабливі, і необхідно щоб чоловік відповідав їм або перевершував їх у всьому. Прагнення до ідеалу - це звичайно добре, але не варто забувати, що у кожного є свої недоліки.
  • Комплекси. Часто жінки схиблені на якомусь свій недолік, який вони сплять і бачать і тільки про це й думають. "У мене маленькі груди / целюліт / великий ніс / короткі ноги, тому мене ніхто ніколи не полюбить!" Найчастіше дівчина самі акцентує увагу на свій недолік, хоча він може бути помітний тільки їй одній. Приймай себе, яка ти є і люби себе, тоді і інші люди будуть тебе любити - ось проста істина для таких дам. Можливо це не недолік, а навпаки гідність! Напевно, знайдеться чоловік, якому подобаються саме такі ноги, груди, ніс і т.д.
  • Страх сімейних відносин або боязнь любові. Небажання створювати сім`ю може відбуватися з дитинства, коли дівчинка бачила приклад поганих сімейних відносин. Вона часто ставала свідком великих сварок, іноді навіть бійок. Страх любові може виникати через негативного досвіду попередніх відносин. Обпікшись раз, жінка боїться підпускати до себе близько кого б то не було. Страх лежить в підсвідомості, і дівчина не може довіритися навіть сильно вподобаному чоловікові. Тут не обійтися без допомоги психолога.
  • Небажання втрачати свободу. Як не дивно, але багатьох жінок-холостяків Тож усе влаштовує. Вони не хочуть втрачати свою незалежність, не хочуть змінити щось у своєму житті. Не хочуть бути комусь зобов`язаними, не хоче йти на поступки навіть в дрібницях. Це може бути страх змін - раптом буде ще гірше, ніж зараз? Глибоко в підсвідомості таких жінок лежить переконання "все мужики - козли, яким не можна довіряти". У них просто немає потреби в родині і не мають мотивації для пошуку партнера.
  • Покарати себе. Іноді жінка сама карає себе за щось відсутністю чоловіка. За що вона придумує сама. Вона вважає, що не гідна любові, поваги, взаєморозуміння. Все це звичайно не явно, а на рівні підсвідомості. Дівчина несвідомо вибирає таку стратегію поведінки, коли до неї притягуються чоловіки, схильні до насильства, що не вміють будувати відносини або невдахи по життю. Звичайно, з такими чоловіками не вийти побудувати міцні відносини, які привели б до шлюбу.


Ось основні причини жіночої самотності. Часом поведінкові моделі, які використовують дівчата, так само відштовхують від них потенційних партнерів. Наприклад, моделі поведінки типу "мамочка", коли жінка проявляє надмірну опіку над чоловіком, або "свій хлопець", коли представниця прекрасної статі сприймається як друг, з яким можна попити пива і обговорити свої проблеми, але не як об`єкт сексуального бажання.

Чому я самотня? Можливі рішення:

  • Не зациклюйтеся на пошуку партнера. Можливо, треба не шукати все нові і нові варіанти, а змінити щось в собі?
  • Постарайтеся позбутися від комплексів (адже в більшості випадків вони надумані і помітні тільки вам) і полюбити себе такою, якою ви є.
  • Розширте коло своїх знайомств. Якщо ваш щоденний маршрут дім-робота, навряд чи ви зустрінете когось дійсно стоїть. Тому намагайтеся вийти за рамки звичного кола і навчитися спілкуватися з різними людьми.
  • Будьте собою, намагайтеся бути максимально природною, не копіюйте інших. Ваша індивідуальність - ось що справді є!
  • Чи не квапте події. Якщо ви познайомилися з цікавим чоловіком, не поспішайте розповідати, як ви бачите вашу спільне життя, весілля, народження дітей і т.д. Пам`ятайте, всьому свій час!


Увага, тільки СЬОГОДНІ!