» » Чому я самотній?

Чому я самотній?

Чому я самотній?

«Чому я самотній?» - Часто таке питання задають собі чоловіки, у яких немає коханої жінки або справжніх друзів. Якщо Ви самотні не за власним бажанням, то причини цього криються в Вашої психології. Самотні чоловіки часто не впевнені в собі, мають низьку самооцінку. Тому перш за все слід оцінити себе тверезо. Візьміть аркуш паперу і розділіть його на дві колонки. В першу запишіть все те хороше, що є в Вас (позитивні якості і риси характеру, вміння, навички, перемоги і ін.). Постарайтеся пригадати якомога більше. Потім перечитайте все це і щиро похваліть себе за успіхи, Ви гідні цього, як будь-який інший чоловік. Не треба вважати, що Ви гірше, ніж інші, але і гординю теж женіть - вона відштовхує людей і веде до самотності. Тепер прийміть за другу колонку. У ній Ви будете себе критикувати, писати все, що Вам в собі не подобається. У людей з низькою самооцінкою є великий мінус - вони лають себе за неіснуючі недоліки. Постарайтеся цього уникнути. Тепер, коли ви себе оцінили, постарайтеся змінити якомога більше своїх мінусів. Почніть самовдосконалюватися, тоді і жити буде цікаво, і самотність відступить, тому що люди до Вас потягнуться. Наприклад, якщо Ви вважаєте себе дурним, почніть читати книги, дивитися документальні фільми, вчіться чогось цікавого, освойте нову справу. Якщо Ви виглядаєте недостатньо красиво або мужньо, тренажерні зали, перукарні і магазини завжди до ваших послуг. Якщо Ви постійно сумні і похмурі, почніть радіти життю. Чи не заганяйте себе в жорсткі рамки, які не живіть за графіком, адже крім роботи і домашнього телевізора в житті є стільки цікавого! Найчастіше смійтеся, посміхайтеся, гуляйте в гарну погоду, поїдьте в подорож, в загальному, розвійтеся і повеселитися! Робота нікуди не втече, а от життя пролетить повз, якщо їй не радіти. Якщо ви вважаєте себе необдарованих, швидше за все, Ви мало пробували себе в чомусь. У кожної людини є хоча б один талант. Ваше завдання - знайти і розвинути його або їх. Не бійтеся цього!



Ну ось Ви і почали змінюватися на краще, і скарбничка позитивних якостей поповнюється. Тепер, коли Ви навчилися себе любити, саме час знайти близьких людей. Головні союзники самотності - боязкість, закомплексованість, нетовариськість, невпевненість, небажання йти на контакт і знайомитися. Давайте від них позбавлятися, щоб більше ніколи не задаватися питанням: "Чому я самотній?"! Для того, щоб знайти друзів, треба спочатку знайти приємних вам людей, з якими вас пов`язує щось спільне. Наприклад, Вам цікавий колега по роботі, так поспілкуйтеся з ним. Головне - знайти привід. Слово за слово - і спільні інтереси знайдені. Хтозна, може він і буде Вашим кращим другом? Для того, щоб знайти таких людей, далеко йти не треба. Це можуть бути товариші по роботі, сусіди, люди, захоплені чимось, що цікаво Вам. З такими людьми завжди можна знайти привід для спілкування. Ще дуже важливо якомога менше перебувати на самоті. Не сидіть у вихідні вдома в чотирьох стінах! Ви можете піти в кіно, музей, на виставку, в театр, на концерт, в бар, на прогулянку. Місць - безліч, було б бажання. І немає нічого поганого в тому, що Ви підете один. Є багато жінок, які так чинять. І знайомтеся, знайомтеся! Головне - це правильно себе вести. Постарайтеся придумати дотепний спосіб для знайомства, то не будьте нав`язливі, будьте тактовні. Якщо людина не хоче знайомитися, то не треба наполягати. Кругом повно інших людей. Важливо так само відчути різницю між знайомим і близьким людиною. Не прагніть оголяти душу перед першим вподобаним людиною. По-перше, щоб дружба зав`язалася, потрібно деякий час. По-друге, зайва відвертість при знайомстві багатьох відштовхує. По-третє, Ви недостатньо добре знаєте нової людини. Щоб довіряти комусь таємниці, треба спочатку переконатися в надійності людини.



Втім, знайти друга в чомусь простіше, ніж жінку, яка Вас ощасливить. Але це не означає, що Ви ніколи її не зустрінете. Буває, що доля сама зводить людей, і вони щасливі разом. Але так відбувається не завжди. Якщо Ви хочете довгострокових, щирих, глибоких відносин, то жінку доведеться завоювати. Ось декілька порад про те, як сподобатися жінці:

  1. Багато чоловіків помилково думають, що жінки не закохуються в некрасивих. Закохуються, та ще й як! Неяскрава зовнішність - не привід залишатися самотнім. Так, жінкам подобаються красиві, але якщо крім цієї краси чоловік нічого запропонувати не може, то він не буде щасливий в коханні. У міру накачане тіло, акуратна стрижка, посмішка, хороше взуття і годинник, приємний парфум, гладко виголена шкіра або акуратна борідка, чисті нігті, впевнений погляд, бездоганний стиль в одязі і поведінці - ось що приваблює жінок! А цього можна досягти своїми силами.
  2. Жінки люблять все незвичайне. Вчіться цікаво мислити, багато читайте, дізнавайтеся, щоб бути цікавим співрозмовником. Важливо почати знайомство нестандартно, так як більшість жінок не реагують на заїжджені фрази. Ідеально, якщо те, що Ви скажете, буде дотепно і незвично. А якщо ще й навпіл з компліментом - це успіх!
  3. Дівчата, які чіпляють не тільки погляд, але і серце, весь свій час в клубах не проводять. На дискотеках найчастіше виникають легкі короткочасні знайомства переважно з постільною підтекстом. Дівчина, яка Вам потрібна, швидше за все любить відвідувати цікаві виставки, ходити в затишні кафе, бувати в бібліотеці, прогулюватися по гарній набережній і т.д.
  4. Чи не ставте в якості головного критерію зовнішність дівчини. На жаль, в наш час багато дуже красивих дівчат зовні, але порожніх всередині. Приємна зовнішність - це прекрасно, раценівайте її як приємний бонус. Нехай Ваша дівчина буде доглянута, природна, усміхнена, з блиском в очах, красиво і зі смаком одягнена і причесаний. Така зробить чоловіка щасливим не на одну ніч.
  5. Станьте для неї самим-самим, і вона ніколи від Вас не піде! Ось перелік якостей, які дуже подобаються жінкам в чоловіках: галантність, щедрість на компліменти і подарунки, мужність, ніжність, вірність, надійність, щирість, захоплення жінкою, почуття гумору, повага до жінки, вихованість, розум, розсудливість, практичність і романтичність, дбайливість . Якщо чоловік робить жінку щасливою, змушує її посміхатися, танути від компліментів, відчувати насолоду і приємне здивування, відчувати себе захищеною, то він залишиться в її серці якщо не назавжди, то надовго.

І нехай думки на тему "чому я самотній" більше не турбують Вас. Перестати бути самотнім - це непросто, адже треба міняти свої погляди на життя і на себе самого. Але людині, яка хоче мати близьких людей і бути щасливим, це зробити цілком під силу!



Увага, тільки СЬОГОДНІ!