» » » » Як позбутися від самотності?

Як позбутися від самотності?

Як позбутися від самотності?

Ми живемо в великих містах, їздимо в транспорті і ходимо по вулицях з великою кількістю людей, працюємо в офісах разом з десятками, а то й сотнями співробітників. Ми цілий день спілкуємося по телефону, розмовляємо зі знайомими і незнайомими людьми, просимо, домовляємося, чимось цікавимося. У нас не бракує в спілкуванні, але ось який парадокс: незважаючи на все це, ми відчуваємо почуття самотності.

Самотність сьогодні - явище поширене, і так склалося, що воно оцінюється негативно. Люди бояться самотності і не знають, як позбутися від почуття самотності. Якщо це почуття гнітить і вас, то, без сумніву, самотність має піти з вашого життя, питання в тому, як це зробити. Спробуємо розбити цю проблему на кілька частин і навіть спробувати вирішити кожну частину окремо.

Ухвалення факту самотності

Не потрібно боятися зізнатися самому собі, що ви самотні. Не потрібно боятися того, що ви самотні. Важливо зрозуміти, що людина не може завжди бути з кимось, бувають періоди в житті, пов`язані з самотністю як ставленням до самого себе. Це народження, дорослішання або підлітковий вік, коли здається, що ти самотній, і ніхто тебе не розуміє, період, коли виростають і залишають дім діти, і останні хвилини перед самим кінцем.

Зміна ставлення до ситуації

Так, зараз ви один або одна, але хіба це погано? Знайдіть плюси вашого реального стану. У вас, нарешті, є час для себе коханої, і можна зайнятися тим, чим колись мріяли: вивчити французьку мову, вишити картину хрестиком, навчитися танцювати танець живота, з`їздити в Тибет і так далі.



Важливо зрозуміти, що в самому самоті як такому немає нічого поганого. У ритмі сучасного бурхливого життя багато хто прагне побути в тиші, на самоті. Не треба розцінювати своє становище зі знаком «мінус». Ви один не тому, що ви поганий, просто це тимчасове збіг обставин. У нашому суспільстві, якщо ти не заміжня і в тебе немає дітей, тебе починають жаліти і шукати недоліки. Не потрібно нікого слухати, крім свого внутрішнього голосу. Якщо вам так комфортно, не треба прагнути підлаштуватися під стереотипи.

Самотність - це хороший привід осмислити все те, що відбувалося і відбувається з вами зараз. У вас тепер з`явився час переосмислити свій життєвий досвід, переоцінити всі свої цінності. Найчастіше тільки довго пробувши на самоті, людина починає цінувати тих, хто знаходиться поруч з ним.

Шукайте причини своєї самотності



Часто думаючи, як позбутися страху самотності, ви потрапляєте в замкнене коло. Подібне притягує подібне. Ви боїтеся самотності, і воно постійно слідує за вами. Не треба витрачати свій час на порожні страхи. Займіться самоаналізом.

  • Можливо, ви егоїстичні і люди не хочуть спілкуватися з вами.
  • Або ви занадто сильно орієнтовані на чужу думку і живете тільки для інших, чого ніяк не можна робити. Ви втратили себе, і ваше самотність - це шанс заново себе знайти, поміняти манеру поведінки з людьми. Навчіться цінувати себе, і люди почнуть цінувати вас.
  • Можливо, ви боїтеся відкритися іншій людині через острах, що вас не зрозуміють. Але якщо вас не зрозуміли один раз, це ще не означає, що вас не зрозуміють ніколи. Тільки методом проб і помилок можна знайти близьких собі людей.
  • Або ви постійно боїтеся, що вас образять, кинуть, що від вас підуть. Постійно тримаючи людини біля себе на прив`язі і не даючи йому вільно зітхнути, ви неодмінно втратите цю людину. При такому стилі спілкування коло вас незабаром взагалі нікого не залишиться.

Загалом, причин багато, потрібно лише уважно вивчити себе і знайти ці причини. Якщо самому зробити це не виходить, то можна звернутися до сторонньої допомоги, наприклад до психолога, який порадить вам, як позбавитися від самотності.

змініть себе

Коли відома причина вашого самотності, то можна приступати до зміни себе. Швидше за все, це буде непростим заняттям, але якщо ваша мета - відповідь на питання про те, як позбутися від самотності, то ви не повинні опускати руки, потрібно неодмінно вирішувати свою проблему. Не вмієте спілкуватися з людьми - купіть спеціальну літературу, читайте і практикуйтеся. Безуспішно шукаєте розташування що не підтримують вас людей - залиште їх у спокої, знайдіть інше коло спілкування.

Знайдіть собі друзів 

Не потрібно сидіти і чекати, коли люди самі захочуть спілкуватися з вами, треба самостійно шукати нових друзів і приятелів: на роботі, в поліклініці, серед батьків однокласників вашої дитини, в фітнес-центрі або в танцювальному гуртку (до речі, це хороший привід туди записатися ), на курсах, в басейні, в загальному, де завгодно.

Будьте відкритим, посміхайтеся, цікавтеся життям інших людей, прагнете до спілкування, не замикається в собі. Чи не позиціонує себе як людину самотнього і нещасного, шукайте не жалості, а цікавого спілкування на рівних. Уявляйте себе людиною, оточеним великою кількістю друзів або поруч з коханою людиною, і бажане не змусить себе довго чекати.



Увага, тільки СЬОГОДНІ!