» » » Чим харчуються люди?

Чим харчуються люди?

Чим харчуються люди?

У нинішній час в раціоні сучасної людини зустрічається не тільки безліч різних продуктів, але і самі різні харчові добавки. У цій статті ми розглянемо, чим харчуються сучасні люди і чим харчувалися їхні предки - жителі кам`яного віку.

Раціон стародавньої людини

Раціон харчування людини, який жив в кам`яному столітті, значно відрізняється від раціону харчування нинішнього, сучасної людини. У той час було неможливо знайти цукор або сіль в тому вигляді, в якому він зустрічається зараз, а ті ж фрукти вважалися справжньою розкішшю. В основному, стародавня людина харчувався рослинною і тваринною їжею. Жирів в раціоні було вкрай мало. В основному, серед речовин, які споживаються людиною, були вітаміни, антиоксиданти і клітковина. Причому, клітковини було вкрай багато: до 100 грамів і більше за добу.

Ті племена, які знаходилися на ділянках, багатих фруктової їжею, могли дозволити собі в раціоні багато фруктози. Деякі племена знаходили собі місце там, де можна було успішно полювати на диких звірів. М`ясо людина споживала в основному сухе і пісне. У ньому містилося безліч корисних кислот. Це була досить збалансована їжа. Важко повірити, але стародавні люди часто розбиралися в їжі краще, ніж жителі середньовічної Європи або навіть сучасні люди.

Старовинні люди, в основному, полював на оленів, морських ссавців. У раціоні його були горіхи, різні коріння, листя рослин. З них він навіть робив різні настоянки, які були дуже корисні для організму, солі в їжі стародавньої людини практично не було, а тим більше копченої їжі. Значно пізніше стародавня людина відрив спосіб приготування овочів, м`яса та інших продуктів. Звичні нам салати стародавні люди готували також без солі. При цьому вони використовували спеціальний посуд, виготовлену з обпаленої глини.

Скільки калорій споживав стародавня людина

Слід зазначити, що стародавня людина споживав величезну кількість калорій. При цьому він багато рухався. За підрахунками вчених, в день стародавня людина спалював від трьох тисяч калорій і вище. Це було пов`язано з тим, що стародавні люди вставали дуже рано, йшли на полювання, полювали. Чимало часу і сил займала і зворотна дорога, особливо якщо полювання була вдалою.



У нинішній час люди не замислюються про те, скільки калорій вони споживають. Очевидно, що головною проблемою для людини сучасного є зовсім не недолік їжі, а її надлишок. Їжа сучасної людини буквально насичена жирами, часто не корисними, а шкідливими - тими, які відкладаються в його організмі, утворюючи холестеринові бляшки.

Чим харчуються сучасні люди

Найбільш здоровою кухнею вважається кухня народів Азії. Вона багата рослинною їжею і в ній мало жирів.

Все частіше в раціоні сучасної людини можна зустріти біологічно активні добавки, які можуть бути корисні, але в той же час при неправильно вживанні здатні завдати шкоди організму. Головною відмінністю раціону сучасної людини від харчування древніх людей є те, що в сучасній їжі присутня величезна кількість солі. Більш того, сіль зараз можна купити в кожному магазині. Те ж саме стосується і цукру.

Сучасній людині, незважаючи на активну роботу мозку, потрібно на порядок менше калорій, ніж було потрібно древньому. За підрахунками вчених, сучасна людина в порівнянні з древнім споживає стільки ж калорій, але при цьому спалює в два рази менше за добу.

Для довідки ми рекомендуємо прочитати цікаву статтю Як їдять люди.



Увага, тільки СЬОГОДНІ!