Скільки разів на день є?

Скільки разів на день є?

Їжа для людини - це джерело енергії, необхідний для життєдіяльності. До того ж їжа приносить радість і насолоду. Здорове правильне харчування особливо важливо для правильного обміну речовин в організмі і своєчасного насичення його вітамінами, мінералами, білками, жирами і вуглеводами.

В даний час люди все частіше прагнуть до здорового способу життя, що передбачає і правильне харчування. Популярними стають всілякі дієти. Вегетаріанство, роздільне харчування, сироїдіння - все це також покликане поліпшити наші звички в їжі.

Якщо Ви вирішили зайнятися Вашим здоров`ям, є правильно, варто знати ще й те, скільки є раз в день.

Скільки разів на день потрібно їсти дітям

Питання про кількість прийомів їжі на добу не такий простий. У різному віці і при різних обставинах людині необхідна різна кількість прийомів їжі в день.

Таким чином, коли дитина народжується, його раціон харчування зовсім мізерний. Немовляті потрібно тільки мамине грудне молоко або, якщо він знаходиться на штучному вигодовуванні, молочна суміш в перші півроку життя. Зате їсть молочко дитина кожні три-чотири години, А це значить від шести до восьми разів на день.

Коли дитина підросте, час між прийомами їжі збільшується, раціон стає більш різноманітним. І до року дитина їсть 4-5 разів на день. Причому норма необхідних калорій на добу зростає з 800 до 1330 в 1,5 року і далі до 2380 до 10 років.

Скільки разів на день їсти підліткам



Підлітки, в порівнянні з дітьми, більш активні. До того ж, маса тіла у підлітків також збільшується, адже зростання організму все ще триває.

У підлітковому віці дієтологи рекомендують триразове харчування - сніданок, обід, вечеря. Можливий і перекус, так званий полуденок. Так, найкращий час для сніданку - вранці, перед школою, в 7-8 годин. Обідати краще в 1-2, вечеряти - в 5-6, але не пізніше 7 години вечора. За умови, що підліток лягати спати не пізніше 10 вечора.

Добова норма вживання калорій для підлітка збільшується з 2900 в 13 років до 3200 для юнаків і трохи зменшується до 2800 для дівчат до 17-річного віку.

Скільки разів на день слід їсти дорослим

Дорослі зазвичай їдять тричі на день - снідають, обідають, вечеряють. У цьому кількість прийомів їжі і час не відрізняється від кількості прийомів їжі і часу для підлітка.

Є й деякі особливості, які відрізняють дорослих від підлітків. Дорослі не такі активні, як діти або підлітки. До того ж, організму дорослої більше не потрібно сили на зростання. Тому норма вживання калорій в день для дорослої людини складає близько 3000 калорій.

Скільки разів на день приймати їжу. особливі випадки

Бувають такі випадки, коли звичайні норми вживання їжі не підходять:

  • Вагітні жінки і матері-годувальниці мами. Фахівці в області дієтології рекомендують збільшити кількість прийомів їжі на добу вагітним жінкам. При цьому кількість їжі за один прийом потрібно зменшити. Іншими словами, потрібно їсти потроху і частіше. Норма вживання калллорій - 3200 в день. Для годуючих мам - 3500 у день.
  • Різні захворювання. В цьому випадку дієту встановлює Ваш лікуючий лікар або дієтолог спеціально для Вас.
  • Спортсмени. Люди, які займаються спортом професійно, потребують 3500-5000 калорій на добу. Дієта також встановлюється дієтологами індивідуально.


Увага, тільки СЬОГОДНІ!