Сир: коли є?

Сир: коли є?

Сучасні дієтологи постійно сперечаються про користь чи шкоду різних продуктів: одні вони називають однозначно корисними або шкідливими, щодо інших не можуть домовитися роками. Але коли мова заходить про сирі, суперечки затихають, так як і дієтологи, і лікарі в один голос говорять про те, що сир надзвичайно корисний.

користь сиру

Сир є одним з кращих джерел білка і кальцію. Він практично повністю засвоюється організмом людини будь-якого віку, чого не можна відзначити у інших продуктів, насичених кальцієм.

Саме завдяки кальцію можна зміцнити кістки, нігті і зуби. Більшість стоматологів рекомендують їсти сир людям, стан зубів яких залишає бажати кращого. Та й в якості профілактичного заходу він не зашкодить.

Скільки сиру потрібно їсти?

Рекомендованої добової норми сиру для дорослого є 200 г, для дитини, в залежності від його віку, норма може становити від 20 г до 150 г Вагітним жінкам лікарі рекомендують їсти трохи більше добової норми сиру, оскільки в період формування дитини запаси кальцію в організмі виснажуються. Вагітні, коли їдять сир, не тільки зберігають власне здоров`я, а й допомагають правильному формуванню малюка.

Їсти цей цінний продукт бажано щодня, але все ж іноді потрібно робити перерви. Так ви можете раз або два в тиждень влаштовувати собі бестворожний день, щоб організм міг відпочити.

Сир: коли є найбільш корисними?

В принципі, лікарі та дієтологи не обмежують час для вживання сиру, але є загальні рекомендації, коли їдять сир.



Якщо ви їсте жирний сир, найкраще буде з`їсти його вранці. Так за день організм зможе впоратися з жирами, і на вашій талії такий калорійний сніданок ніяк не відіб`ється. Щоб поліпшити ефект, ви можете їсти сир з фруктами і вівсяними пластівцями.

Нежирний сир найкраще їсти ввечері за годину до сну. Навіть якщо ви дотримуєтеся дієти, така вечеря не зашкодить вам, а навпаки - покращить ефект.

Якщо ви займаєтеся спортом або виконуєте вправи, сир бажано з`їсти протягом півгодини після тренування - таким чином ви дасте вашим м`язам додаткову порцію білка, щоб вони відновилися в максимально короткі терміни.

Сир для дітей

Молодих мам зазвичай турбує, коли можна давати сир дитині. Педіатри стверджують, що починати давати дитині сир можна з 7 місяців. Спочатку йому потрібно давати не більше 0.5 чайної ложки цього продукту і поступово збільшувати порцію.

7-місячному малюку достатньо давати 20 г сиру на добу, з 9 місяців - 30 г, з 10 - 40 г, з 1 року - 50 г, з 1.5 року - 60-80 м

Але коли давати сир дитині? Найкраще годувати малюка сиром вранці. У разі, якщо він не з`їсть за раз добову норму, протягом дня ви зможете спробувати нагодувати його сиром ще раз.



Увага, тільки СЬОГОДНІ!