» » » Що таке сиквел?

Що таке сиквел?

Що таке сиквел?

Деяких кіноманів цікавить, що таке сиквел. Це слово походить від англійського «sequel», що буквально означає «продовження». Якщо «копнути» глибше, то стає зрозумілим, що сиквел - це продовження будь-якого твору мистецтва - книги, фільму, мультфільму і т.д.

Що таке сиквел фільму або книги

У сиквелах художніх фільмів або книг (романів, детективів і ін.) Триває сюжетна лінія першого твору, заснована на діях в першій частині. У них все ті ж діючі персонажі. Крім сіквелів фільму (книги), які продовжують твір, можуть також створюватися приквели (в них описуються події, які відбувалися раніше за часом, ніж в першому творі).

Також відомі рімейки - по суті, нове бачення кіно або книги іншим режисером, з іншим сценарієм і новими акторами. Якщо сиквел - це друга частина, тобто ще триквел - третя частина твору. Одним з найвідоміших прикладів сіквелів книг можна вважати продовження книги Дюма «Три мушкетери» - роман «Двадцять років потому», зі світу кіно - фільм «Термінатор» і його сіквел - «Термінатор-2».

Відомі також так звані «духовні сиквели». У таких творах немає загальної сюжетної лінії, але в них використовуються загальні тематичні ідеї, поняття, в зв`язку з чим такі фільми або книги можна віднести до розряду сіквелів.

Термін застосовують так, як в реченні: «Нещодавно був знятий сіквел фільму« Джентльмени удачі », в якому знявся Сергій Безруков і називається він майже так само -« Джентльмени, удачі! »

Дізнатися більше про значення рідкісних слів ви зможете в нашому розділі визначення.



Увага, тільки СЬОГОДНІ!