» » » Що таке фантастика?

Що таке фантастика?

Що таке фантастика?

Дуже багато людей люблять читати книги або дивитися фільми, які мають у своїй основі щось фантастичне, щось таке, що насправді ніколи не трапиться. Саме такий жанр і називається фантастикою. Однак відповісти на питання про те, що таке фантастика можна і по-іншому. Фантастика - це всього лише казка. І це насправді так. Чому? Зараз дізнаєтеся.

Що таке фантастика в літературі

Нам здається, що фантастичні розповіді і романи стали писати не так вже й давно. але насправді люди захоплювалися таким жанром ще в ті далекі часи, коли малювали малюнки на скелях. Уже за деякими з них сьогодні можна визначити, що то, що там намальовано - це щось фантастичне, чого насправді просто не може відбутися.



А потім фантастичні книги стали писати дуже і дуже багато авторів. Чого тільки варта «Пригода Гуллівера» Д. Свіфта або «Машина часу» Г. Уеллса. Але в усі часи ставлення до фантастики завжди було різне. Сьогодні ми читаємо фантастичні книги про те, як відбувається війна між космічними світами, але ж всього пару століть назад фантастикою вважалися казки братів Грим

види фантастики

  • Футурологічна фантастика. До цього жанру можна віднести все книги і фільми, які описують війни в космічному просторі, інопланетян, неймовірних космічних кораблів.
  • Фольклорна фантастика, яка іноді ще називається фентезі, допускає введення в світ людини якихось явищ або істот, які будь-коли існували.
  • Миротворча фантастика. Цей вид фантастики спрямований на створення неіснуючого світу. У приклад можна привести фільми «Аватар» або «Нарнія».
  • Містична фантастика, яка називається хоррор, допускає введення якихось незрозумілих і містичних явищ.
  • Фасматасмагоріческая фантастика проявляється тим, що просто не має ніякого логічного підстави або всього лише пояснення.
  • Наукова фантастика наводить у своїх творах ті чи інші неіснуючі наукові досягнення, такі досягнення, про які нам залишається тільки мріяти.

Тепер ви точно знаєте, що таке фантастика, і ніколи більше не сплутаєш цей привабливий і дуже цікавий жанр ні з чим іншим.



Увага, тільки СЬОГОДНІ!