» » » Що таке мейнстрім?

Що таке мейнстрім?

Що таке мейнстрім?

Що ж таке мейнстрім? Це переважна на конкретний відрізок часу протягом в кіно, музиці, літературі і т.д. Слово прийшло в нашу мову з англійської та успішно використовується останні роки.

Для кожного тимчасового періоду мейнстрім свій. Досить згадати радянське минуле - це вдалий приклад даного явища. Тоді провідний напрям в мистецтві займали роботи ідеологічного змісту, завданням яких було зобразити життя щасливого суспільства. Приклад із заходу - всеохопне рух хіпі: вони стали обличчям 70-х рр.

Приклад хіпі показує, що не тільки види мистецтва стають мейнстримом, а й громадські рухи, а також звички, захоплення, стилі в одязі.

Факт з історії: термін придуманий англійським письменником Вільямом Хоуельсом більше 50 років тому. Він був редактором видання про літературу The Atlantic Monthly - він вважав за краще жанр реалізму. Жанр пішов в народ і став основною течією - мейнстрімом. Так і виник цей популярний термін.

музичний мейнстрим

Що стосується мейнстріму в музиці, тут можна помітити цікаву тенденцію. Якщо раніше виконавці залишалися провідними протягом десятиліть, зараз час перебування в мейнстрімі стає коротшим. Окремі групи залишаються в мейнстрімі максимум рік-два і швидко змінюють один одного.

Мейнстрім в кіно



Мейнстрімом в кіно зараз стали фільми жанру фантастика, бойовик, антиутопії. Історії про людей з незвичайними здібностями можна вважати мейнстримом. Якісний артхаус теж може стати затребуваним у мас. Мейнстрімова кіно включає емоційну складову, вони наповнені динамічністю, сюжет розвивається стрімко. Приклад мейнстримового фільму - "Дивергент" і "Голодні ігри".

Мейнстрім в інших областях

Мейнстрімова одяг зараз - підкреслено недбала, розпатлана. Рвані джинси, асиметрія, м`яті тканини - улюбленці сучасного молодого покоління.

Мейнстрімом в літературі стають підліткові романи-антиутопії, а також класичні твори.

ЗСЖ став популярним - відмова від алкоголю, куріння став модним.



Увага, тільки СЬОГОДНІ!